Přejít k hlavnímu obsahu

Letní olympijské hry budete letos moci sledovat mimo jiné i na Twitchi

9. 5. 2021 | 19:46 Twitch.tv
Letní olympijské hry, které se měly konat minulý rok v Tokiu, ale díky situaci s covidem-19 se přesunuly na letošní rok, přichází s obrovskou novinkou. NBC spojilo síly se streamovací platformou Twitch, na které bude olympiádu možné sledovat.
Logo olympijských her
Logo olympijských her
Zdroj: Marketingweek.com

Olympijské hry jsou neprestižnějším sportovním turnajem, kterého se účastní tisíce sportovců z více než 200 zemí světa. Na naší planetě bychom našli málo koho, kdo o tomto velkolepém turnaji ještě neslyšel. Letošní letní olympijské hry se nezvykle odehrávají až po pěti letech od těch předešlých, a to kvůli situaci ohledně covidu-19. Samotná olympiáda se bude konat v Tokiu a potrvá celých 17 dní. Doteď bylo možné toto několikadenní klání sledovat pouze na obrazovkách televizí. Tento rok tomu však bude jinak, jelikož se americká společnost NBC dohodla se streamovací platformou Twitch, na které bude nově možné olympiádu sledovat.

Je tomu skutečně tak, olympijské hry se nově objeví i na Twitchi. NBC ovšem neumožnilo olympiádu sledovat pouze na svém oficiálním kanále, nýbrž bude umožněno tento turnaj streamovat i se svým vlastním komentářem. Jedná se o poměrně velký krok a jenom samotná představa, že by se člověk mohl dívat na olympijské hry s komentářem například od slavného Ninjy, je vzrušující. Kromě klání v nejrůznějších sportech a disciplínách bude Twitch také nabízet denní highlight videa nebo třeba rozhovory se sportovci. 

Zahajovací ceremoniál bohužel na Twitchi streamován nebude, avšak místo toho přišel Twitch s jinou alternativou. Týden před zahájením olympijských her bude hostit hru, ve které budou streameři muset udržovat svou vlastní virtuální pochodeň pomocí vzájemné spolupráce, ale také díky aktivitě v chatu. Jedná se o obrovské novinky a velký krok do budoucna nejen pro Twitch, ale i pro celou herní komunitu, která se se sdružuje právě na této streamovací platformě.

Zdroj: Nylon.com
Štítky: Twitch, Olympiáda
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.