Přejít k hlavnímu obsahu

Lukáš Podstata dokazuje, že umí řídit i formuli a vyhrává další závod Virtual GP

30. 6. 2021 | 12:12 Virtuální závody
První závod ve formulích se Lukášovi Podstatovi sice nevydařil podle jeho představ, v tom druhém už si ale zlepšuje reputaci. Rivala Lukáše Přádu nechává na druhém místě a sám tak navyšuje svůj dosavadní náskok v průběžné tabulce letošní sezóny Virtual GP.
Pódium
Pódium
Zdroj: Virtual GP

Osmý závod letošní sezóny Virtual GP je po včerejšku za námi, i tentokrát rozhodně bylo co sledovat. Lukášovi Přádovi ze stáje ERT Racing Team se bohužel pro něj nepodařilo zopakovat výkon ze sedmého okruhu, odkud odcházel s dvaceti pěti body za obsazenou první příčku. Tu mu tentokrát vyfoukl jeho největší rival, reprezentant Entropiqu Lukáš Podstata, kterému se včerejší závod na belgickém okruhu Spa-Francorchamps opravdu vydařil.

Round 08
Round 08
Zdroj: Virtual GP

Vedení si sice téměř až do úplného konce držel Lukáš Přáda, na jedné z posledních rovinek ale Lukáš Podstata využil technologie Push-to-pass, která na malý okamžik rapidně zvýší rychlost auta, díky čemuž dokázal s klidem předjet Přádu a chopit se vedení. Poté už zbývalo pouze neudělat žádnou chybu a výhra v osmém závodě byla jeho.

Jako třetí dojel Erik Vizi z týmu Lenovo Legion, jemuž se vzhledem k jeho posledním umístěním nejspíš formule Dallara IR18 zamlouvají mnohem víc, než vozy Mercedes GT-3, se kterými se jelo prvních šest okruhů. V Mercedesu se mu tolik nedařilo, zatímco ve formuli již dokázal ukořistit pěkné druhé a třetí místo.

Průběžná tabulka jednotlivců
Průběžná tabulka jednotlivců
Zdroj: Virtual GP

Následující závod se pojede až po delší letní přestávce 24. srpna, kdy se tentokrát virtuálně přesuneme na italskou trať Monza. Při dlouhém čekání na další napínavé kolo Virtual GP můžeš alespoň zhlédnout poslední závod, pokud si ho náhodou prošvihl.

Štítky: Virtual GP
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.