Přejít k hlavnímu obsahu

Lukáš Přáda potvrdil ve Virtual GP pole position a dotahuje se na vedoucího závodníka Entropiqu

3. 6. 2021 | 14:49 Virtuální závody
Šestý závod Virtual GP zavítal na německý Nürburgring, kde potřetí v sezóně triumfoval Lukáš Přáda ze stáje ERT Racing Team před Lukášem Podstatou (Entropiq) a Martinem Sirotkem (ESET).
TOP 3 – Nürburgring
TOP 3 – Nürburgring
Zdroj: Virtual GP

Poslední závod sezóny s vozy kategorie GT3 zavítal 1. června do Německa. Kvalifikace nejlépe vyšla bratrům Přádovým z ERT Racing Team, oba se totiž dostali na stupně vítězů a spolu s Martinem Sirotkem odstartovali z předních příček startovního roštu. Sirotek však rivalům nedával nic zadarmo a dlouho byl i ve vedení. O něj ho ale připravila taktika zastávek v boxech, díky čemuž Lukáš Přáda získal klíčový náskok, jenž si udržel až do konce závodu. Sirotek ze stáje ESET posléze neudržel ani stříbro a musel se strachovat i o samotné umístění na "bedně", protože mu začalo docházet palivo a musel zvolnit. David Přáda jej ale nakonec nepředjel.

Výsledky z Nürburgringu
Výsledky z Nürburgringu
Zdroj: Virtual GP

Lukáš Přáda na Nürburgringu navázal na svá vítězství z okruhů Imola a Motegi a opět stáhl několik bodů na lídra šampionátu. Lukáši Podstatovi vůbec nevyšla kvalifikace a ze sedmé příčky se dokázal vyšvihnout pouze na druhé místo, když si právě on poradil s Martinem Sirotkem. Celkově tohle trio zaslouženě vévodí aktuálnímu pořadí. Díky společnému výkonu se bratři Přádové také hezky přiblížili týmu Entropiq v čele poháru konstruktérů.

Pořadí po Nürburgringu
Pořadí po Nürburgringu
Zdroj: Virtual GP

To bychom měli část sezóny s vozy kategorie GT3, od příští zastávky v britském Silverstone se bude jezdit s monoposty Dallara IR18 z americké série IndyCar. První závod druhé fáze ročníku se jede 15. června.

Pořadí po Nürburgringu
Pořadí po Nürburgringu
Zdroj: Virtual GP
Štítky: Virtual GP
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.