Přejít k hlavnímu obsahu

MAD Lions porážejí paiN Gaming po téměř infarktové koncovce zápasu

8. 5. 2021 | 20:06 League of Legends
Třetí hrací den MSI je u konce a skupiny se nám postupně hezky rozehrávají před závěrečnými dny. Zatím můžeme sledovat skvělé zápasy, které nás udržují v napětí a očekávání. Po včerejším zklamání Cloud9 se dnes zaměříme na jejich zápas, a na duel MAD Lions proti paiN Gaming, ve kterém jsme mohli sledovat neskutečnou podívanou.
MAD Lions prodlužují vítěznou šňůru na MSI!
MAD Lions prodlužují vítěznou šňůru na MSI!
Zdroj: Riot Games

Hlavním bodem hracího dne pro českého fanouška jsou pokaždé zápasy MAD Lions a ani tentokrát tomu nemůže být jinak. Duel proti paiN Gaming byl pro celý tým klíčový, protože výhra by znamenala 3:0 skóre ve skupině, které by už skoro posouvalo MAD do další části MSI. 

Už v draftovací fázi se objevil zajímavý šampion - Kog'maw v rukou Humanoida na středové lince. Ještě než jsme se stihli pořádně rozkoukat ve hře byla spodní linka MAD Lions napřed a hlavně support Kaiser dokázal pomoct svému džunglerovi ,což akcelerovalo vedení všech okolo nich. Jenže jsme v tu chvíli ještě netušili, že nás čeká téměř infarktový konec zápasu. paiN Gaming nechtěli za žádnou cenu prohrát a ukázali neskutečné odhodlání. Hra se rozhodla až v 39. minutě, když se paiN Gaming pokusili zkusit backdoor, který pro ně bohužel o maličký kousek nevyšel a MAD Lions dokázali ubránit svůj nexus. V tu chvíli už jim nic nebránilo v cestě za výhrou a posouvají se tak na skóre 3:0 ve skupině.

Ještě před samotným duelem Cloud9 proti Gillette Infinity jsme měli možnost sledovat famózní zápas mezi DWG KIA a DetonatioN FocusMe. DWG je jasným favoritem tohoto turnaje, ale tentokrát jim jejich japonský protějšek udělal hodně vrásek na čele. Mohli být rádi, že hru zvládli otočit poté, co DFM vypadali, že nám připraví další překvapení po včerejší výhře proti Cloud9.

Nyní už k samotnému duelu Cloud9 proti Gillette Infinity. Začátek zápasu znovu nevypadal dobře pro Cloud9, ale tentokrát se snažili více přemýšlet a zůstat klidní. Postupně se dopracovali k dračí duši, okolo které dokázali hru ovládat a nakonec si připsali výhru nad svým mexickým soupeřem. Hlavním hráčem celého zápasu byl určitě midař Perkz, který se svojí Tristanou naprosto dominoval a hru ukončil se skóre 7-0-2.

Na závěr znovu přinášíme všechny výsledky třetího hracího dne a podobu skupin základní části MSI. Jak dlouho dokážou naši borci v MAD Lions udržet svoji vítěznou šňůru?

Základní skupiny po třetím dni MSI
Základní skupiny po třetím dni MSI
Foto: Riot Games
Štítky: MSI, Humanoid, Carzzy
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.