Přejít k hlavnímu obsahu

MAD Lions porážejí Royal Never Give Up a postupují tak do play-off na MSI

18. 5. 2021 | 22:16 League of Legends
Poslední den Rumble Stage MSI je za námi a známe všechny postupující. Speciálně MAD Lions se dokázali otřepat z pár nepovedených her a utišili všechny svoje hatery. Jejich výhra proti Royal Never Give Up poslala do světa jednoznačnou zprávu o tom, že nejsou na MSI jenom do počtu.
MAD Lions postupují do vyřazovací části MSI!
MAD Lions postupují do vyřazovací části MSI!
Zdroj: Riot Games

Rumble Stage je u svého konce a čtveřice nejlepších týmů světa postupuje do play-off. Z prvního místa postupují korejští DWG KIA, kteří až na pár zaváhání vypadají jako jednoznačně nejsilnější tým. Z druhého místa postupují čínští Royal Never Give Up. Ti ukázali, že se je rozhodně dá porazit, pokud jejich soupeři udělají něco nečekaného. Další dva postupující týmy jsou PSG Talon, kteří zatím působí jako velice příjemné překvapení turnaje, a MAD Lions, které táhnou dopředu naši čeští borci Humanoid s Carzzym.

Právě MAD na sebe upoutali dost velkou pozornost. První dva dny odehráli skvěle, ale následující zápasy se jim už zas tak moc nepovedly a přišla otázka, zda se vůbec dokážou dostat do play-off. Naštěstí si během dneška dokázali pojistit místo mezi nejlepší čtyřkou celého světa. Nesmíme ovšem zapomenout ani na Pentanet.GG, kteří dokázali, že si na profesionální úrovni jde užívat srandu a tím si získali mnoho nových fanoušků.

Nyní už k samotnému zápasu MAD Lions proti RNG. Humanoid a Carzzy se museli v posledních dnech setkávat s kritikou, že nedokážou hrát proti silnějším soupeřům, ale tentokrát v těch nejdůležitějších chvílích nezklamali. V draftovací fázi jsme neviděli žádné unikátní šampiony, přeci jen oběma týmům šlo o dost. MAD Lions se na rozdíl od prvního zápasu pokusili zahrát začátek daleko lépe a nesnažili se o vyrovnanou hru. Právě naopak. Chtěli se dostat do co největšího vedení.

Spolupráce Humanoida s junglerem Elyoyou fungovala snad poprvé během tohoto turnaje opravdu na jedničku. Humanoid si připsal first blood se svým Lucianem a poté dokázal pomáhat zbytku mapy společně s Elyoyou a jeho Rumblem. Oba se dostali natolik dopředu oproti svým soupeřům, že RNG neměli jakoukoliv šanci na rozumnou odpověď. Carzzy se jako už klasicky probudil v pozdějších částech hry na své Kai’se a MAD Lions se tak postarali o famózní výhru nad favoritem turnaje. To jim rovněž zajistilo místo v play-off a už zůstalo jen otázkou, jestli ze třetího nebo čtvrtého místa.

Poslední zápas dne, poslední zápas Rumble Stage a poslední zápas Ameriky na MSI – tak bychom mohli nazvat závěrečný duel dne mezi MAD Lions a Cloud9. Ovšem je potřeba říct, že ani jednomu týmu už nešlo o nic jiného než čest. Cloud9 se v draftu pokusili zaskočit naše borce a vzali Kalistu na mid a Irelii na top.

MAD Lions už od začátku hry naprosto dominovali a zaměřili se speciálně na top, kde Fudge se svojí Irelií nezvládl ovládat svoji linku, čímž vyprovokoval velkou pozornost junglera MAD. Bohužel ti se poté přestali koncentrovat a začali si hru užívat natolik, že dovolili Cloud9 dostat se zpátky do zápasu a ti toho také nakonec využili. Naštěstí to už nic nemění na Rumble Stage a naši borci se utkají v pátek proti DWG KIA v semifinále MSI.

Finální podoba Rumble Stage
Finální podoba Rumble Stage
Foto: Riot Games
Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Štítky: MSI, Carzzy, Humanoid
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.