Přejít k hlavnímu obsahu

MAD Lions ve finále LEC – dokážou Fnatic ukrást korunu králů Evropy našim borcům?

28. 8. 2021 | 23:47 League of Legends Preview
První zápas finálového víkendu LEC je za námi a známe druhého finalistu, který doplní MAD Lions v čele s Markem “Humanoid” Brázdou a Matyášem “Carzzy” Orságem v zítřejším grand finále. Stali se jím hráči týmu Fnatic poté, co porazili velice jednoznačně Rogue. Pro ty letní část nejvyšší evropské ligy končí a může tak začít jejich příprava na Světový šampionát.
Fnatic postupují do finále!
Fnatic postupují do finále!
Zdroj: Riot Games

MAD Lions stojí před Dnem D. Nejprve ovšem potřebovali zjistit svého protivníka, který vzešel z duelu Fnatic proti Rogue. Hráči v oranžovo-černých barvách jsou v posledních týdnech na vzestupu, co se týká jejich formy, a tento zápas nás jenom utvrdil v obavách, že by se mohli stát reálnou hrozbou pro MAD a jejich obhajobu titulu z jarní části nejvyšší evropské ligy LEC.

Rogue zažívají od play-off neskutečný propad ve formě a možná to bude tím, že jim nesedí momentální patch ve hře, nebo prostě nejsou dostatečně dobří v BO5 sériích. Po těsné výhře nad Misfits Gaming, která je kvalifikovala na Světový šampionát, tak nezvládli vyhrát ani jednu hru ať už proti MAD Lions nebo Fnaticu. Speciálně jejich série s Fnaticem byla ukázkou toho, jak moc špatně na tom jsou, protože i s relativně dobrými drafty nezvládli konkurovat a vypadali o třídu níž, než jejich protivníci. 

Tím pádem hráče v modrých barvách nyní čeká play-in stage na Světovém šampionátu, kde narazí na ostatní týmy, které skončily jako poslední seed z daného regionu a také na celky z menších regionů. Dokážou se probít přes všechnu konkurenci do základních skupin, nebo budou Evropu v hlavní části Worlds reprezentovat pouze MAD Lions a Fnatic?

Když už jsme u Fnaticu, tak ti jsou od začátku play-off na koni a zítra je čeká finále proti MAD Lions, kde mohou ukázat, že jejich změny v této sezóně byly správné. Navíc vítězství LEC bez Rekklese by asi bylo posledním hřebíkem do rakve všech jeho a G2 Esports fanoušků. Každopádně přijďte podpořit naše borce na oficiální český stream, který pořádá na svém Twitch kanále Hitpoint.cz. Show začíná už v 17:00.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.