Přejít k hlavnímu obsahu

McDonald's chtěl rozdávat speciální PS5 ovladače, zapomněl se však domluvit se Sony

4. 8. 2021 | 09:04 Všechny hry
Nové ovladače DualSense jsou lákavým zbožím, které chtěl australský McDonald's ještě povýšit na nový level. Pro svůj "týden streamování" nachystal koncept speciálních designových ovladačů, ty ale šly omylem do produkce poté, co to vůbec neoznámili Sony.
DualSense
DualSense
Zdroj: McDonald's

Australská divize McDonald's chtěla stylově oslavit padesát let od existence na kontinentu, místo toho ale mají na triku průšvih. Pro kampaň "týden streamování" si připravili spoustu parádních cen, mezi nimiž měly být i tematické ovladače v designu fastfoodového giganta. Skvělý koncept v tradičních barvách s burgerem a hranolky však mediální oddělení uveřejnilo na sociálních sítích a právě tady nastal onen problém.

Zástupci McDonald's totiž nijak nekontaktovali Sony, čímž byly porušeny ochranné známky PlayStation 5. Bez oficiálního posvěcení je jakékoliv použití v propagačních materiálech naprosto nemístné. Podle oficiálního vyjádření, které poskytli webu IGN, se jedná čistě o interní chybu, kdy se k mediálnímu týmu dostaly podklady bez specifických informací. Konkrétního člověka tak ani nenapadlo, že by hotový koncept nemohl jít do světa.

Tak či tak, Sony neschválilo použití ovladače DualSense v rámci propagace týdnu streamování a celá akce bude muset být odložena. Speciální ovladač navíc zůstane skutečně jen konceptem. Líbil by se vám vůbec?

Zdroj: ign.com
Štítky: McDonald's
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.