Přejít k hlavnímu obsahu

MČR 2021 bude! Jaká jsou aktuální opatření pro účast a návštěvu svátku domácího esportu?

Čísla nakažených v České republice stále rostou a opatření kvůli tomu přibývají. Od začátku příštího týdne bude očkování pro účast na větších akcích takřka povinností, načasování naší vlajkové lodi tedy příliš nepřálo. My jsme však připraveni! Můžeme vás tedy ujistit, že v plné palbě se odehraje celý festival Life! a spolu s ním i obě naše MČR.
MČR 2019
MČR 2019
Zdroj: PLAYzone / MČR

Před několika dny jsme vás informovali, že v reakci na nejnovější nařízení vlády budeme muset upravit podmínky, kdo se na Brněnské výstaviště bude moci v příštím týdnu podívat. Vznikaly i pochybnosti, že by se akce mohla uzavřít. S jistotou vás ale rádi ujistíme, že Vodafone MČR v počítačových hrách i Samsung MČR v mobilních hrách se odehrají v celé své kráse! Týmy budou na místě, chybět nebudou stánky a my věříme, že ani vyhlášený brněnský kotel. Doufáme, že nás nenecháte ve štychu a na vrchol sezóny i přes opatření dorazíte. Ať si všichni užijeme to, co si domácí esport na závěr roku zaslouží – špičkovou akci za přítomnosti živého publika!

Prodej vstupenek stále probíhá na stránkách mcrpc.cz a mcrmobil.cz, ze tří kategorií si určitě každý vybere.

Klíčové pro celou akci bude, že i přes všechna nařízení budou přímo na akci přítomni všichni účastnící se týmy a jejich hráči. O žádnou kvalitu tedy vrchol sezóny v CS:GO, Brawl Stars a Wild Rift nepřijde, ba naopak, o to více se všichni můžete těšit na plnohodnotnou show na dvou velkých pódiích. Hráči už totiž spadají do kategorie sportovců, tedy i ti neočkovaní se nemusejí bát, že by se akce nemohli zúčastnit, tedy by museli hrát z domu, nebo by si jejich týmy musely najít náhradníky. Daná specifika spojená s účastí komunikujeme přímo s účastníky.

Akce tedy proběhne a ujasnit už je nyní potřeba jen to, kdo se tedy na MČR může přijít podívat:

  • Jsem plně očkován nebo mám doklad o prodělání SARS-CoV-2 v posledních 180 dnech – vstup bez problémů
  • Mám první dávku dvou-dávkového očkování, nebo od poslední dávky neuběhlo 14 dnímusí se prokázat negativním testem RT-PCR na přítomnost viru SARS-CoV-2, který není starší jak 72 hodin
  • Je mi méně než 12 letvstup bez problémů
  • Jsem neočkovaný, SARS-CoV-2 jsem neprodělal, je mi mezi 12 a 18 letymusí se prokázat negativním testem RT-PCR na přítomnost viru SARS-CoV-2, který není starší jak 72 hodin

Kdo je neočkovaný, SARS-CoV-2 neprodělal a je starší jak 18 let, tak mu nezbývá nic jiného, než si naladit naše Twitch kanály PLAYzoneCZ a PLAYzoneUP a fandit alespoň online. Detailní hygienická opatření najdete zde.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.