Přejít k hlavnímu obsahu

Místo na MČR si na Samsung Midseason turnaji vybojoval celek SaWeKoMa

28. 6. 2021 | 09:21 Brawl Stars
V letošní sezóně zatím nejpodstatnější turnajový víkend pro domácí Brawl Stars scénu je za námi – co přinesl Samsung Midseason turnaj? A dopadnul dle našich očekávání, nebo jsme byli svědky překvapení?
skeri a Lexinka na Samsung MČR v Brawl Stars 2020
skeri a Lexinka na Samsung MČR v Brawl Stars 2020
Zdroj: PLAYzone

SaWeKoMa, tohle jméno si zapište, letos se s ním totiž ještě určitě potkáte minimálně na Samsung Mistrovství ČR v mobilních hrách. A nebo také dost možná ne, není totiž vůbec vyloučeno, že tato zajímavá parta si za chvíli najde angažmá pod nějakou z domácích organizací. Jasné ale je, že tito borci, ať už budou vystupovat jako SaWeKoMa, nebo nikoliv, rozhodně umí hrát Brawl Stars. To prokázali zvlášť během uplynulého víkendu, kdy si výhrou na Midseason turnaji právě zajistili místo na MČR.

Na ní dosáhli po té, co ve finále porazili rozdílem 3:1 Pepis.Shop, začněme ale na začátku. Celý Samsung Midseason turnaj odstartovaly čtyři round robin skupiny, snad to vůbec nejpodstatnější se ale stihlo odehrát ještě před nimi. Jen chvíli před začátkem turnaje přišla zpráva o nemoci několika hráčů ze stáje největších Sampi.Tipsport, kteří tak museli účast na turnaji těsně před začátkem odřeknout.

    A tím udělali vše opravdu zajímavé – když nehrozila žádná větší či menší dominance od Sampi, šanci blýsknout se dostali tentokráte ostatní. Využít ji nepochybně chtěly nejvíce eKovy a Pepis.Shop, tedy celky, o nichž se jako potenciálních vítězích turnaje hovořilo i v době, kdy o neúčasti Sampi nikdo nevěděl. Chuť na titul jako první prokázali eKovy, když ovládli skupinu A, z níž spolu s nimi postoupili hráči Sprout Boly. Pepis.Shop pak povinnost splnili třemi výhrami v Déčku, ze kterého si mimo nich místo v play-off odnesli Inside Games.

    O moc vyrovnanější nebyly ani zbylé skupiny, s čistým štítem vyhráli jak Mystic Black ve skupině C, tak Enterprise esports v Béčku. K těm se poté připojily týmy Overkill Gaming a v neposlední řadě také ta již zmíněná SaWeKoMa, a páteční program byl u konce. V sobotu na nás pak čekaly vyřazovací souboje, které byly kompletně vysílány na streamu. Vše odstartovalo utkání eKovy a Inside Games, z nějž si první jmenovaní odnesli možná až překvapivě suverénní vítězství.

    To platilo i o dalších dvou čtvrtfinále, v nichž nejprve vyhráli 3:0 SaWeKoMa a poté i Pepis.Shop, a aspoň trochu bitvu jsme tak dostali až na závěr v souboji Enterprise a Overkill. Jednostrannost a rychlost čtvrtfinále nám ale zase vynahradily těsné a napínavé souboje o místo ve finále. Hned ten úvodní nabídl opravdu skvělou podívanou, při které nebylo o vítězi jasno do poslední sekundy – ta nakonec rozhodla ve prospěch hráčů SaWeKoMa, kteří se vyřazením eKoVy postarali o pravděpodobně největší překvapení turnaje.

    Ještě před branami finále tak totiž skončila cesta největšího favorita hned po Sampi, který se nakonec musel spokojit jen se čtvrtým místem. V zápase o bronz pak totiž byli nad jejich síly Enterprise, jenž v semifinále nestačili na Pepis.Shop. Fast forward a jsme u samotného finále, jež opět dopadlo trochu jinak, než jsme čekali. SaWeKoMa totiž svou sílu ukázali i proti borcům od Pepise, a první vstupenky na MČR si tak shrábli pro sebe.

    Konečné pořadí Samsung Midseason turnaje:

    • 1. místo:  Česká republika SaWeKoMa (postup na grandfinále MČR)
    • 2. místo:  Slovensko Pepis.Shop (300 MČR bodů)
    • 3. místo:  Česká republika Enterprise esports (250 MČR bodů)
    • 4. místo:  Česká republika eKoVy (200 MČR bodů)
    Štítky: MČR mobile, Samsung
    miluju videohry a hlavně ligu legend