Přejít k hlavnímu obsahu

Multitalentovaný čávo aneb jak veterán čtyř esportových titulů nyní dobyl VALORANT

9. 9. 2021 | 16:00 VALORANT Zajímavost
JessieVash je filipínským esportovým veteránem, který se na profesionální scéně pohybuje už slušnou řadu let. Svou kariéru nastartoval díky MOBA titulům, zejména hře Dota 2, ovšem s postupem času se přesunul dále. Multitalentovaná esportová hvězda v současnosti září na VALORANT scéně, ale za svou flexibilnost a úspěchy údajně vděčí právě Dotě.
JessieVash
JessieVash
Zdroj: Liquipedia.net

Mysleli jste si, že profesionální esportový hráč musí svou kariéru, čas a úsilí striktně dedikovat pouze jedinému hernímu titulu nebo alespoň žánru? Ve většině případů to tak možná sice dopadá, ale ani zdaleka to není pravidlem, což dokazuje pravděpodobně nejlepší filipínský hráč. Jessie Cristy 'JessieVash' Cuyco se v esportu pohybuje už úctyhodnou řadu let a přestože své kvality prokázal převážně díky hře Dota 2, tato skutečnost ho nijak neomezovala, aby dále zářil i v dalších esportových titulech až dodnes.

Filipínský profík hrával na páté pozici ve hře Dota 2 za tým Mineski, se kterým se také objevil v roce 2011 na úplně prvním The Internationalu. Za svou Dota 2 kariéru, jíž se věnoval zhruba do roku 2019, se objevil i na mnoha dalších majorech. Jessieho cesta Dotou ani zdaleka nekončí, spíše naopak. Ještě před Dotou se mu také úspěšně dařilo v další MOBA hře League of Legends, kde taktéž dosáhl na příznivé výsledky.

Během Dota 2 kariéry se Jessie navíc objevil jako kouč pro Geek Fam ve hře Mobile Legends, avšak sklízet úspěch v MOBA titulech mu nestačilo a své ambice začal směrovat i na další herní žánry. V letech 2015 – 2017 se za Mineski objevil i na profesionální scéně ve hře Overwatch a v současnosti jej můžeme sledovat, jak dobývá VALORANT za Bren Esports, v současnosti nejsilnější filipínský tým. I přes své četné zdary se tento multitalentovaný 31letý hráč stal středem pozornosti až teprve nedávno.

Jedna z věcí, na které jsem dával pozor v MOBA titulech a podařilo se mi to aplikovat i ve hře VALORANT, je právě sledování schopností a cooldownů až do poslední sekundy. Věnovat pozornost tomu, jak schopnosti využít co nejefektivněji a správně je načasovat, jako v MOBA hrách, je klíčem k úspěchu a může vám výrazně dopomoci k výhře,

tvrdí Jessie v rozhovoru pro ONE Esports.

Sám Jessie zdůrazňuje, že za všechny jeho úspěchy napříč žánry může právě Dota 2 a další MOBA hry, díky čemuž je teď také kvalitním VALORANT hráčem. MOBA hry mu pomohly s rychlým a efektivním rozhodováním, které často dovedlo tým k vítězství. O to více zde rezonuje skutečnost, že jeho hlavní rolí byl support, tudíž obětovat se pro svůj tým mu nečiní žádný problém, ať už jde o jakoukoliv MOBA hru nebo právě VALORANT. 

Zdroj: joindota.com
Štítky: JessieVash