Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší zápas v historii League of Legends? Faker končí na Worlds a DWG KIA postupují do finále!

30. 10. 2021 | 22:32 League of Legends Reportáž
První semifinále Worlds je za námi a možná se také jednalo o takové předčasné finále, kde na sebe narazili legendární T1 v čele s Fakerem proti úřadujícím mistrům světa DWG KIA. Kromě postupu do finále rovněž šlo o souboj na midu, když se Showmaker poprvé v historii Worlds představil proti Fakerovi. Jednalo se bez pochyb o sérii, která se zapíše do dějin League of Legends.
Showmaker
Showmaker
Zdroj: Riot Games

Téměř měsíc světového šampionátu v League of Legends je za námi a po dnešním dni konečně známe prvního finalistu. Stávají se jím hráči týmu DWG KIA, kteří si v jedné z nejlepších sérií v historii poradili s trojnásobnými mistry světa T1. Kromě příběhu mezi těmito dvěma organizacemi se pozornost obrátila na midlane, kde nastoupil Faker proti svému nástupci na roli nejlepšího midlanera na světě – Showmakerovi. Právě jeho mnoho lidí považuje za budoucnost a pomyslného druhého Fakera, ale on sám to před zápasem v pozvánce na semifinále řekl nejlépe.

Radši než "další Faker", bych chtěl být přezdívaný jenom jako Showmaker.

První hra šla dle očekávání a DWG KIA se ujali vedení v sérii. Ovšem další dvě hry si pro sebe k překvapení všech fanoušků dokázali urvat T1 a náhle jsme stáli jednu hru před vyřazením hlavních favoritů turnaje. DWG se ale ještě nehodlali vzdát. Ve čtvrté hře naprosto přejeli své protivníky. Poslední zápas série byl opravdu něco. Ani jeden z dvou celků nechtěl udělat žádnou chybu, ale týmová kompozice DWG byla prostě lepší. T1 se nedokázali bez jakéhokoliv tanka dostat na blízku a svoji cestu na Worlds ukončili prohraným soubojem u Elder draka. Smutný konec pohádky, která mohla ještě dlouho zůstat v paměti jako návrat krále na jeho trůn. DWG naopak mohou slavit druhé finále světového šampionátu v řadě. Jejich protivník vzejde z duelu EDG vs. Gen.G.

PLAYzone
PLAYzone
Foto: PLAYzone
Štítky: Worlds, T1, DWG KIA
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.