Přejít k hlavnímu obsahu

Nejvíce šokující přestup historie? Device směřuje do Ninjas in Pyjamas!

23. 4. 2021 | 12:03 Counter-Strike 2 Přestup
Legendární dánský sniper a velká opora Astralis se po čtyřech letech rozhodla k velkému přestupu. Device totiž překvapivě přestupuje do Ninjas in Pyjamas.
Device NiP
Device NiP
Zdroj: Ninjas in Pyjamas

Švédská organizace Ninjas in Pyjamas dnes oznámila dost možná nejpřekvapivější přestup v dějinách Counter-Striku. Do švédského týmu míří dlouholetá opora týmu Astralis a loňský třetí nejlepší hráč roku Nicolai „device“ Reetz. Ten v základní sestavě nahradí Tim „⁠nawwk⁠“ Jonasson.

Informace o přestupu přišly bez jakéhokoliv úniku, jedinou výjimkou byl přímo device, který v rozhovoru pro HLTV.org potvrdil, že Astralis brzy nejspíš čekají změny. O jakou změnu půjde však nejspíš nečekal naprosto nikdo.

Device byl v Astralis již pátým rokem a stál u samotného vzniku organizace. Během svého působení získal 4 major tituly a téměř 20 dalších titulů z velkých turnajů. Ještě déle ale tvořil jádro spolu s Peterem „⁠dupreeh⁠“ Rasmussenem a Andreasem „⁠Xyp9x⁠“ Højslethem, toto trio se dalo dohromady již v červenci 2013.

Rozloučit se s Astralis je náročné. Kluci jsou pro mě jako rodina, ale při covidu jsem začal přemýšlet, jak bych se rád viděl, až se věci vrátí do normálu. Jsem opravdu natěšený na nový projekt plný švédských talentů. Ve Švédsku jsem několik let žil a jazyk ovládám. Nemůžu se dočkat, co dokážu s jednou z nejúspěšnějších organizací všech dob. Přece jen se podívejte, co dosáhl LeBron v Lakers například. A s blížícím se Majorem ve Stockholmu chci udělat vše proto, abych titul dostal domů do Švédska - to je můj cíl.

Ninjas in Pyjamas tak dostanou opravdu výraznou posilu, se kterou se tým bude chtít stabilně zůstávat ve světové TOP 10. Právě nawwk, který si může začít hledat nový tým, patřil mezi velmi nekonzistentní hráče, a v důležitých momentech se mu často nedařilo. To by se teď s jedním z nejlepších hráčů historie nemělo stávat.

Astralis by se měli na nadcházejícím DreamHack Masters Spring představit se svým náhradníkem Lucasem „Bubzkji“ Andersenem, který je členem sestavy od loňského roku. Spekuluje se také o návratu Patricka „es3tag“ Hansena, který byl členem Astralis před svým odchodem do dnes již rozpadlých Cloud9.

Nová sestava Ninjas in Pyjamas:

 Švédsko Fredrik „⁠REZ⁠“ Sterner
 Švédsko Nicolas „⁠Plopski⁠“ Gonzalez Zamora
 Švédsko Hampus „⁠hampus⁠“ Poser
 Švédsko Erik „⁠ztr⁠“ Gustafsson
 Dánsko Nicolai „⁠device⁠“ Reedtz

 Švédsko Björn „⁠THREAT⁠“ Pers (coach)

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.