Přejít k hlavnímu obsahu

Netflix Games je tu, společnost uvádí první hry pro chytré telefony

7. 11. 2021 | 11:00 Všechny hry Zajímavost
Společnost Netflix již před nějakou dobou oznámila svůj záměr expandovat do videoherního průmyslu. Nyní začala s vydáním prvních her pro smartphony, které využívají systém Android.
Netflix Games
Netflix Games
Zdroj: Netflix

O tom, že Netflix expanduje do videoherního průmyslu, jsme na PLAYzone již psali. Společnost již nějakou dobu zasahuje do videoherního průmyslu mimo jiné i tím, že přináší třeba seriálové adaptace her, jako jsou Dota nebo League of Legends. Příští týden se Netflix aplikace pro Android smartphony dočká updatu, jenž nabídne hry, které je možné stáhnout. Některé z titulů už byly v nabídce pro polskou verzi platformy

Uživatelé se mohou zatím těšit na pět titulů. Společnost slibuje, že se dočkají dalších. Vše má být navíc bez reklam a bez nákupů ve hrách, což je pro většinu mobilních her obvyklé. 

  • Stranger Things: 1984
  • Stranger Things 3: The Game
  • Card Blast
  • Teeter Up
  • Shooting Hoops
MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

    I když je to jen začátek dlouhé cesty, jsme rádi, že vám můžeme nabídnout herní zážitek, který se liší od toho, co je dnes k dispozici – exkluzivní mobilní hry bez reklam, bez plateb v aplikaci, které jsou součástí vašeho členství na Netflixu,“ uvedla společnost. Hry mají relativně jednoduchou grafiku a obvyklý gameplay, podle Netflixu se prozatím jedná o ranou fázi a má v plánu eventuelně vytvořit hry “pro každý druh hráče”. 

    „Ať už toužíte po neformální hře, kterou můžete začít od nuly, nebo po pohlcujícím zážitku, který vám umožní proniknout hlouběji do vašich oblíbených příběhů, chceme začít budovat knihovnu her, která nabídne něco pro každého,“ řekl Mike Verdu, vedoucí herního vývoje, který v minulosti pracoval pro EA a Facebook, kde se zabýval rozšířenou a virtuální realitou.

    Nabídka se zatím týká pouze zařízení s operačním systémem Android. Na zařízení, která využívají systém iOS, by měly hry přijít “v následujících měsících”. Když Microsoft v roce 2020 spustil svou streamovací službu Game Pass, Apple zabránil tomu, aby se aplikace objevila v iPhone App Store, s argumentem, že zhruba 100 zahrnutých her by mělo být uvedeno v obchodě jednotlivě. Microsoft se nakonec místo toho uchýlil ke streamování prostřednictvím mobilního prohlížeče Safari, který je také od Applu. Netflix ovšem neuvedl, že by se svým Netflix Games měl podobný problém. Uvidíme, na co dalšího se můžeme ještě těšit.

    Netflix Games
    Netflix Games
    Zdroj: Netflix
    Zdroj: BBC
    Štítky: Netflix