Přejít k hlavnímu obsahu

Nová kategorie hot tub streamů za 4 dny nasbírala 1,4 milionu sledovaných hodin

28. 5. 2021 | 14:00 Twitch.tv
Nová kategorie určená speciálně pro kontroverzní hot tub streamy byla na platformu přidána teprve minulý týden. I tak se jí dařilo, diváci „nakoukali“ na 1,4 milionu hodin. Působivé!
Amouranth
Amouranth
Zdroj: Twitch - Amouranth

O nové speciální kategorii „Pools, Hot Tubs and Beaches“ jsme informovali i u nás na PLAYzone. Ačkoliv jí publikum věnuje hodně pozornosti, v porovnání s celým Twitchem je to jenom zlomek. Podle výzkumu od společnosti Rainmaker a StreamElements se v rámci celého Twitch obsahu umístila až na 26. místě. Třeba kategorie „Prostě pokec“ hodin nasbírala přes 32 milionů hodin. 

I tak je to ale docela úspěch, tato čísla kategorii dostala na podobnou pozici jako hry jako Teamfight Tactics, Genshin Impact, PUBG a Overwatch. Asi nikoho nepřekvapí, že kategorii dominovala streamerka Amouranth, která je vysíláním z bazénku proslulá a již sledovali její diváci skoro 500 tisíc hodin. 

Amouranth je stále nejsledovanější hot tub streamerkou.
Amouranth je stále nejsledovanější hot tub streamerkou.
Zdroj: StreamElements

Ale pozor, nesmíme zapomínat na „beaches“ (pláže) v názvu. V kategorii nenajdete jenom streamerky, které vysílají oblečené pouze ve vyzývavých plavkách. Třeba šestým nejsledovanějším kanálem byl „MarineMammalRescue“, který streamuje mořské savce, a to s docela hravými popisky.  

S těmito údaji to vypadá, že „Pools, Hot Tubs and Beaches“ poslouží spíše jako specializovaná kategorie a tento druh streamů nebude zase až tak rozšířený, jak někteří předpokládali. Twitch tuto kategorii zavedl poté, co bez varování demonetizoval kanál streamerky Amouranth, k čemuž se platforma později doznala a uznala, že to byla chyba.