Přejít k hlavnímu obsahu

Nový trend? Známý fotbalový novinář oznamuje přestupy živě na Twitchi a patří mezi nejsledovanější kanály

31. 8. 2021 | 16:52 Twitch.tv Twitch
Ve světě fotbalové žurnalistiky není oblíbenějšího jména než Fabrizio Romano. 28letý italský novinář je v současnosti považován za nejdůvěryhodnější zdroj na trhu, i přes miliony sledujících na sociálních sítích však chce stále být progresivní, a proto začal streamovat na Twitchi.
Fabrizio Romano
Fabrizio Romano
Zdroj: osobní archiv

Fabrizio Romano začal na oblíbené streamerské platformě vysílat 1. července, jeho přenosy mají vždy délku kolem jedné, dvou hodin. U jeho pokeců jej průměrně sleduje nižší pětimístná cifra diváků, což jen podtrhuje jeho sílu. Na Twitteru disponuje 5 miliony sledujících a na podobné číslo postupně útočí i na Instagramu.

Poslední týdny byly plodné na velké přestupy, když dres převlékli Lionel Messi a nedávno i Cristiano Ronaldo. Právě stream s postupným odhalováním informací kolem Ronaldova přesunu do Manchesteru United v jeden moment sledovalo 68 tisíc diváků dychtících po nejžhavějších novinkách. Fabrizio Romano spolu s Francescem Porziem pomocí Twitche ukazují pozadí vyjednávání přestupů, a je vidět, že se trefili do černého.

Mimo klasické krátké přenosy se oba Italové rozhodli fanouškům zprostředkovat nejdůležitější přestupový den celé sezóny ve speciálním dvanáctihodinovém vysílání. Takzvaný "Deadline Day" vždy přináší spoustu zajímavých přesunů, které se týmy snaží dokončit do půlnočního uzavření přestupového trhu. Romano s Porziem tak dlouhé hodiny na Twitchi debatují o každém možném přestupu, zatímco si na telefonu shánějí nové informace.

Po celý den si Fabrizio Romano na svém kanále drží okolo 50 tisíc diváků a patří tedy po většinu dne mezi tři nejsledovanější kanály celého Twitche. Z anglicky mluvících kanálů má více pouze xQc, a to už je jiná ryba.

Štítky: Fabrizio Romano
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.