Přejít k hlavnímu obsahu

O tomto a následujícím víkendu nás bezpochyby čeká vrchol kompetitivního Fortnitu roku 2021!

13. 11. 2021 | 14:06 Fortnite Turnaj
FNCS Grand Royale se rýsuje jako jeden z nejzajímavějších turnajů z pohledu diváků i hráčů. V každém regionu se nejlepší hráči z roku 2021 utkají v nejvýše ceněném turnaji roku. S prize poolem ve výši více než 5 000 000 dolarů je to rozhodně nejdotovanější událost, jakou jsme od World Cupu 2019 před dvěma lety viděli.
FNCS Grand finale
FNCS Grand finale
Zdroj: Epic Games

Nutno podotknout, že Epic Games nám pravidelně zajišťuje detektivní práci nejen ohledně budoucího vývoje hry, ale tentokrát i v kompetitivním hraní. FNCS Grand Royale je totiž odlišné od klasického FNCS, ale i od minulého FNCS All-Stars. Epic dokonce dlouho tajil možnosti a způsob kvalifikace, a když už byla postupová kola zveřejněna, stala se i pro profesionální hráče středně velkou křížovkou. Do turnaje se kvalifikoval hráč, který se letos dostal do 4. kola kvalifikace FNCS, semifinále FNCS nebo finále (sezóny 5, 6, 7, 8).

Systém postupů do dalších kol pak nejlépe vysvětluje grafika níže.

FNCS Grand Finále
FNCS Grand Finále
Zdroj: Twitter TT9 Halien

V páteční večer nám obrovskou radost udělal Lukáš „Bubák“ Vajdík se svými mezinárodními parťáky Skitem a Ovlderem, když hned první den, ze čtyř možných evropských kvalifikačních turnajů, postoupil do dalšího kola. Zejména pak ve třetí hře se jim podařilo dosáhnout krásné 16ti killové výhry a spolu s osmou hrou, kdy jim vítězství a 13 killů přineslo další potřebné body do celkového počtu 125 bodů a zajistili si pohodlný postup z 21. příčky z možných 33 postupujících trií. 

Další z našich předních žhavých želízek v ohni pro postup je stabilní trio složené z hráčů Entropiqu, Patrika „Wraxx“ Dalaveraje a Patrika „Minny“ Huška, spolu s Davidem „Huty“ Köchertem. Avšak pátečních 103 bodů a 69. příčka pro postup nestačila. Napjatě je tedy budeme sledovat v dnešním druhém dni, kdy se znovu pokusí umístit, tentokrát v top 8 týmech, aby si zajistili postup. Dadol se svým mezinárodním triem (Wave Flecken, Bifrost Kumu) přes slibný začátek nakonec z 141. příčky také nepostoupil a uvidíme ho tak v dalším pokusu o postup.

Epic Games by navíc během těchto víkendových turnajů, konkrétně 19.11., měli oznámit kompetitivní plány pro rok 2022 v show nazvané Hype Hour. Jedná se o první vysílací show, která zrekapituluje celý kompetitivní rok, poskytne rozhovory s hráči a analýzy. To už samo o sobě skrývá „velké věci“, jelikož Epic je na informace podávané předem skoupý. Všichni by samozřejmě rádi zpátky World Cup, který byl díky pandemii pro rok 2020 i 2021 zrušený, avšak díky posledním číslům celosvětového vývoje pandemie je otázkou, zda se příští rok už WC dočkáme. Co však tušíme už teď, je že určitě nebude v tak obrovském rozsahu jako v roce 2019.

Dnes evropské boje o postup pokračují od 15 hodin a my je pro vás budeme sledovat.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.