Přejít k hlavnímu obsahu

O turnaj CEE Champions si zahrají také eEriness, GLORE, mladíci eSuby a hvězdný mix Strach

14. 9. 2021 | 15:45 Counter-Strike 2 Turnaj
CEE Champions nabízí česko-slovenské scéně tři sloty, o které si týmy zahrají v uzavřené kvalifikaci příští týden. Její složení bylo uzavřeno včera, kdy proběhla druhé otevřená kvalifikace, v níž uspěla spousta zajímavých jmen.
CEE Champions
CEE Champions
Zdroj: oficiální grafika

Druhý ročník CEE Champions přivítá již brzy zástupce 19 států, kteří se utkají o více než 400 tisíc korun. Naše scéna vyšle do akce tři své zástupce, které poznáme příští týden – na rozdíl například od Ukrajiny, jíž bude reprezentovat silné duo Akuma, B8. Loni nejdále dokráčeli SINNERS, ti ale letos budou chybět. Kdo je zastoupí?

Do uzavřené kvalifikace obdržela pozvánku elitní čtveřice ENTERPRISE esports, Entropiq Prague, Sampi.Tipsport a eSuba. Druhé kvarteto účastníků určila první otevřená kvalifikace a složení uzavřelo tohle pondělí, kdy byl na programu druhý turnaj pro všechny zájemce. V obou případech jsme pokořili hezké číslo přes 40 týmů.

Prvním postupujícím z druhé otevřené kvalifikace se stal tým eEriness MARVO. Největší potíže mu dělal až v samotném boji o postup tým FACEIT PREM, sestávající z hráčů BloodyDevils ze 2. Tipsport COOL ligy. V druhém klíčovém duelu horní části pavouka se proti sobě postavili eSuba Youngsters a Universe, kde až 30. kolo rozhodlo o těsném postupu mladíků z eSuby. Podobně tuhé bitvy ale probíhaly také dole. Zatímco postup GLORE byl pro obměněnou sestavu hračkou, v úplné spodní části pavouka poznaly zklamání dvě známé organizace. Ve 3. kole nejprve na mixtým Strach narazili Fadee Gaming a tentýž celek posléze vypráskal také Dark Tigers. Hvězdná pětice ve složení Kinzo, daxen, capseN, fazen1z, jaro následně celou kvalifikaci vyhrála.

Finální část CZ/SK kvalifikace se uskuteční příští úterý a středu, náš stream začne vždy v 17:00. Startovní pole vypadá opravdu nabitě, kromě špičkových týmů nechybí ani zajímavé mixy, což nabídne špičkovou konfrontaci.

Účastníci uzavřené kvalifikace o tři sloty na CEE Champions:
 Slovensko ENTERPRISE Česká republika Entropiq Prague Slovensko Sampi.Tipsport Česká republika eSuba
 Slovensko Gifted.uRage Slovensko Cryptova Česká republika Headhunters Česká republika Too Hot to Handle
 Česká republika eEriness MARVO Česká republika eSuba Youngsters Slovensko GLORE Česká republika Strach

Turnaj je zorganizován za podpory společností Alza Gaming, HAL3000, CZC.CZ, Datacomp, LYNX a X-diablo.

CEE Champions
CEE Champions
Zdroj: oficiální grafika
Štítky: CEE Champions
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.