Přejít k hlavnímu obsahu

Obří Zóna Zdravý hráč míří do Brna! Na MČR čeká návštěvníky hned několik soutěží

17. 11. 2021 | 11:18 Všechny hry Lifestyle
Cílem iniciativy Zdravý hráč je naučit hráče videoher správnému pohybu a ukázat jim tak, že fyzická aktivita je naší přirozenou součástí. Proto v rámci turnajů Vodafone MČR v počítačových hrách a Samsung MČR v mobilních hrách postaví speciální více než 250 m2 velkou zónu plnou pohybových soutěží.
KAPARZO
KAPARZO
Zdroj: Zdravý hráč

Elektronický a tradiční sport se stále více přibližují. Jedním z důkazů je právě iniciativa Zdravý hráč, která patří mezi 11 projektů programu Sportujeme se Spořkou. Nová Zóna Zdravý hráč, kterou mohou zájemci během MČR navštívit, bude mít celkem 6 disciplín. Návštěvníci si vyzkouší například střelbu z laserové pistole z moderního pětiboje, rychlost svého nadhozu v baseballu či otestují sílu stisku rukou. Speciální program si v rámci zóny připravila také Česká spořitelna. Na místě proběhnou virtuální závody. Ti nejrychlejší následně postoupí do velkého finále, ve kterém poměří své síly ve skutečných motokárách.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

„Jsem rád, že můžeme poprvé od vzniku Zdravého hráče přijít mezi gamery naživo. Stále častěji se totiž ukazuje, že pro rozvoj elektronického sportu je důležitá i podpora fyzického cvičení. Už teď se moc těšíme do Brna, až dáme hráčům trošku do těla, a zároveň se pobavíme,“ říká Radomil Štumpa, Brand Activation Leader České spořitelny.

Iniciativu Zdravý hráč podporuje Česká spořitelna od samotného vzniku a zařadila ji do svého programu Sportujeme se Spořkou. V něm dlouhodobě rozvíjí radost z pohybu zejména u dětí a mládeže a ovlivňuje tak jejich zdravý vývoj a kognitivní potenciál. V rámci programu Sportujeme se Spořkou vede Česká spořitelna k pohybu už téměř 1 milion obyvatel České republiky.

Zóna Zdravý hráč
Zóna Zdravý hráč
Foto: vizualizace stánku
Štítky: Zdravý hráč
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.