Přejít k hlavnímu obsahu

Odměna za parádní výkony! Český hráč Ambi se upsal špičkovému evropskému týmu

19. 8. 2021 | 19:34 VALORANT
Magnumův přesun do Fnatic vzbudil pozdvižení, také další přesun českého hráče do ciziny by ale neměl zůstat nepovšimnut. Řeč je o bývalém hráči Sampi.Tipsport, který se uchytil v Giants Gaming. Pokud vám tenhle pojem nic neříká, tak stačí jen doplnit, že podle mnoha žebříčků se jedná o TOP 10 evropský tým, podle jednoho dokonce o 3. nejlepší tým regionu.
Giants Gaming
Giants Gaming
Zdroj: sociální sítě týmu

Rozpad týmu Sampi.Tipsport byl smutnou událostí, protože Sampi dlouhodobě patřili k tomu nejlepšímu na domácí scéně. Snad kromě eSuby, Dark Tigers a Winfinity tu velká jména nejsou, ani jeden ze jmenovaných se ale nenachází v TOP 50 celého regionu. Není tedy divu, že největší hvězdy utíkají do světa. Martin 'MAGNUM' Peňkov hájí barvy Fnatic, se kterými se dokonce představil na prvním mezinárodním turnaji vůbec, Ondřej 'MONSTEERR' Petrů se zase přes angažmá v LDN UTD dostal až do týmu Heretics. Tuhle dvojici nyní na nejvyšší úrovni evropské scény doplní Štěpán 'Ambi' Beránek, jakožto bývalý hráč zmíněných Sampi.Tipsport.

Již před nedávnem jsme vás informovali informovali o skutečnosti, že Ambi spolu s bývalým hráčem někdejší evropské jedničky G2 Esports, Davidem 'davidp' Prinsem, vypomáhá nekompletní sestavě Vodafone Giants. Společně to kluci dotáhli ke 2. místu v EU Challengers 2, díky čemuž právě v těchto dnech bojují o postup na druhý mezinárodní VALORANT turnaj, který bude hostit Berlín. Obři sice v prvním kole nestačili na Oxygen Esports, následně ale dvakrát zvítězili a dnes večer je čeká duel o všechno. Souboj proti G2 Esports určí jednoho ze dvou zbývajících postupujících na Masters Berlin, poražený si odnese jen cenu útěchy v podobě 4500 euro.

Extra motivační zpráva dorazila z tábora španělské organizace právě před tímto důležitým zápasem, který startuje okolo 20:15. Davidp i Ambi se předvedli natolik, že je Giants podepsali do své základní pětice. Oběma se tak bude hrát o něco uvolněněji, poněvadž nebudou muset mít pocit, že hrají o angažmá. Podle různých žebříčků se jedná o tým z nejlepší evropské desítky, dle VLR.GG jsou dokonce obři třetím nejlepším týmem Evropy. Ačkoliv se to nemusí zdát, tak pro Ambiho jde o životní přestup! Nyní však bude se svou sestavu složenou z pěti různých národů potřebuje vaši podporu na oficiálním Twitch kanále, kde se celá VCT vysílá.

Štítky: Ambi, Giants Gaming
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.