Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq jsou legendy! Ve 4. kole PGL Majoru porazili Heroic a postupují do další fáze

28. 10. 2021 | 13:20 Counter-Strike 2 Live coverage
Úterní program PGL Majoru určil první dva úspěšné týmy postupující do Legends fáze. Copenhagen Flames svými výkony všechny zaskočili, FaZe Clan naopak prokázal svůj potenciál, který v sestavě dřímá. Paradoxem však je, že oba 3-0 týmy byly dle seedingu na úplném dně. Nyní se ale dostáváme ke středečnímu třetímu dni, ve kterém už nás čekají jen BO3 série.
Entropiq
Entropiq
Zdroj: sociální sítě týmu

Letošní Major prozatím tolik výsledkových překvapení nenabízí, v každém kole se ale minimálně jedno i tak stane. Přesně to je případ týmu Copenhagen Flames, který po dvou výhrách sahal po postupu na první pokus, a také že jej dokázal proměnit. V dánském souboji porazili Heroic a spolu s FaZe postupují dále. Zajímavostí je, že si ani v jednom případě nezahráli ve studiu a všechny zápasy vyhráli v klidném prostředí tréninkové místnosti. Bohužel se jedná o jeden z nejkritizovanějších prvků PGL Majoru, který zatím nemá tu správnou atmosféru.

Na druhé straně se s turnajem rozloučily první dva týmy, konkrétně brazilské duo GODSENT, Sharks. První jmenovaný celek doplatil na formu Astralis, kteří si připsali úvodní výhru, žraloci pro změnu nezvládli derby proti paiN Gaming. První čtyři BO3 zápasy turnaje ale nabídly hezkou podívanou, tak snad to tak bude i pokračovat.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Čtvrtek je však tady a čeká nás opravdu dlouhý den. Na programu totiž bude šest BO3 zápasů, které fanouškům CS:GO přinesou parádní podívanou od rána do večera. Ještě že u nás máme svátek a sledování vám nic nebrání!

Na pozoru je potřeba být už v první dvojici zápasů, protože svůj první pokus o postup do další fáze PGL Majoru mají před sebou hráči Entropiqu. Ruská smečka si včera poradila s Movistar Riders a nyní půjde na silné Heroic. Také dvě další dvojice v bojích o postup jsou však plné zvučných jmen, tady už si vybírat úplně nejde.

Trošku jiné starosti mají naopak MOUZ s naším Frozenem. Myšákům se nepodařilo porazit ENCE a mají tak nůž na krku. Ještě jedna prohra a se Švédskem se rozloučí plní zklamání. My však věříme, že to ještě zvládnou otočit a již dnes večer udělají důležitý krok na cestě mezi legendy. Jejich čtvrtým soupeřem budou Renegades.

Rozpis zápasů 4. kola:

Štítky: PGL Major
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.