Přejít k hlavnímu obsahu

Pokud chcete uspět v takovém turnaji, musíte porazit kohokoliv, prozradil o AXE COOL lize Emerickson

3. 7. 2021 | 22:01 EA SPORTS FC 24
I kdyby se ve finálovém zápase ligy vůbec nesnažil, vítězství by zůstalo ve Spartě. Emerickson ale i tak dal do hry vše a svému kamarádovi se rozhodl nedat zadarmo ani jedinou branku. Přestože formát pro grandfinále byl zvolen BO3, do třetí hry ani nebylo nutné dojít, vítězství už měl Emerickson totiž v kapse po prvních dvou kolech.
Emerickson vítězem AXE FIFA COOL Ligy
Emerickson vítězem AXE FIFA COOL Ligy
Zdroj: PLAYzone

Máš nějaký hráčský vzor?

To nemám, spíš jen oblíbence. Vždy jsem měl rád Kurta, který má ale bohužel momentálně ban od EA Sports. Dále se mi herně vždy líbil MoAuba, Harry Hesketh a BorasLegend. 

Kdo ve Spartě nejlépe hraje FIFU?

Tady nemohu říct nikoho jiného než našeho manažera PK10. Sice jsem ho hrát ještě neviděl, ale určitě to je skvělý plejer. :D 

Komu nejvíc sluší nový sparťanský dres?

Tady to bude opět bez debat. Stoprocentně mně.  

Když jsi do turnaje vstupoval, na jaké umístění sis věřil? Koho jsi považoval za největší hrozbu?

Ve skupině jsem byl připraven na oba scénáře, jelikož jsem byl ve skupině smrti. Dokázal jsem postoupit z prvního místa a to mi dodalo potřebné sebevědomí do play-off. Asi nedokážu nikoho jmenovat, protože pokud chcete uspět v takovém turnaji, tak musíte porazit kohokoliv. Vyloženě nějaký favorit na zisk titulu za mě nebyl, protože zde bylo několik velmi kvalitních hráčů a vyhrát mohl kdokoliv. 

Emerickson krátce po výhře
Emerickson krátce po výhře
Zdroj: Instagram

Pohárek na stream už jsi měl připravený předem, kdy jsi věděl, že vítězství je tvoje?

Byla to spontánní reakce po vítězství. Věděl jsem, že ho mám za sebou na poličce, tak jsem ho popadnul a ukázal na kameru. Byla to taková náhražka za ten velký pohár, který mi teprve přijde. 

Jak se ti hrálo proti kamarádovi, a ještě členovi stejného týmu? Byl jsi rád, že se ve finále utkáte spolu, nebo by se ti hrálo lépe proti někomu “cizímu” komu bys vítězství nepřál?

Já mám na FIFA scéně hodně kamarádů a už jsem těchto zápasů odehrál hodně, takže to nebylo pro mě ničím speciální. Jakmile jsme se 3 sparťani dostali do top4, tak jsme doufal, že všichni tři budeme na bedně a turnaj ovládneme. To se také stalo a jsem na tým hrdý. 

Jak to máš s pokrývkami hlavy? Často tě vídáme v čepici, při finálovém rozhovoru to pak byl klobouček. Schováváš před diváky svůj účes, abys je pak překvapil?

Většinou, když se ukážu někde s kšiltovkou apod., tak je to kvůli “bad haird day” 😀. Klobouček je takový talisman. Slíbil jsem to PKovi, že až vyhraju nějaký turnaj, vezmu si ho na rozhovor. Chvíli to trvalo, ale můj slib jsem splnil. 

Na domácí scéně sbíráš jedno vítězství za druhým. Jaké ti na kontě ještě chybí? A co v zahraničí, brousíš si zuby na nějaký ten titul tam?

Tuhle sezónu se mi opravdu dařilo. ERepre, rekord ve víkendovce a teď titul AXE COOL Liga. Rozhodně příští rok budu chtít zaútočit na vítězství v eLize. Pokud by se naskytla možnost zahrát si na nějakém zahraniční turnaji, tak by to bylo super. Rád bych zopakoval můj úspěch z Maďarska na V4. Rozhodně bych se chtěl zlepšit v Global Series a v EA kvalifikacích a zabojovat o nějaký postup na event. 

Je pro tebe Sparta forever home, nebo se chystáš někdy v budoucnu pláchnout do zahraničí?

Ve fotbale a ani v esportu nikdy nic není věčné, ale musím upřímně říct, že jsem ve Spartě velmi spokojený. Mám tam dobré vztahy. Starají se o nás dobře. Ke klubu jako takovému už jsem si vytvořil jisté pouto po těch 2,5 letech, co tam jsem. Cítím zodpovědnost za naší esportovou sekci a chci je i nadále u nás reprezentovat na co nejvyšší možné úrovni. Momentálně mě to nikam jinam netáhne. 

Díky za rozhovor! Tradičně ti přenechávám prostor na vzkaz všem fanouškům.

Děkuji všem co mi drželi palce v této sezóně. Děkuji za skvělou podporu ať už při turnajích nebo na streamech. Budu moc rád, když třeba v budoucnu uvidím nové tváře na streamu. A určitě mě nezapomeňte sledovat na instagramu @emethegod a na Twitch kanále Emerickson

Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.