Přejít k hlavnímu obsahu

POTVRZENO! Entropiq Prague bude v roli analytika cepovat bývalý trenér mousesports

20. 9. 2021 | 19:04 Counter-Strike 2 Přestup
Entropiq Prague mají za sebou kritizovanou změnu v základní sestavě, u níž se až časem ukáže, jestli přinese ten správný efekt. Trenéra jako takového ale tým už nemá delší čas, což se alespoň částečně nyní změní. Po dlouhém mlžení okolo této potenciální možnosti byl dnes oficiálně představen nový zvučný analytik.
Rejin
Rejin
Zdroj: Entropiq

Entropiq Prague odstartovali svoji pouť před rokem s Matejem 'forji' Kmitěm. První polovina letošní sezóny patřila Jozefu 'd0di' Kissovi, ale od té doby je tým bez trenéra. V soupisce na Tipsport COOL ligu dokonce EIQ na soupisku umístili mentálního kouče Mariána Jelínka, který s týmem byl i přímo na serveru. Všichni ale už dlouho očekávají, kdo by mohl tým doplnit, aby v něm opět dokázal odemknout ten skutečný a maximální potenciál.

Již nějakou chvíli se za oponou spekuluje o tom, že Entropiq oslovili Allana 'Rejin' Petersena, bývalého trenéra světové Tier 1 scény. Nejvíce si 33letého Dána můžete pamatovat z působení v mousesports, kde partu s Davidem 'frozen' Čerňanským dovedl k více než 1 milionu dolarů na vyhraných odměnách z turnajů. Během krátkého sledu vyhráli ESL Pro League S10, Asia Championships, cs_summit 5 a ICE Challenge, což znamenalo vyhoupnutí na 2. místo světového žebříčku. Konec tohoto angažmá je ale velkou kaňkou Rejinovy kariéry.

Během vyšetřování aféry takzvaného coaching bugu se dánský trenér přiznal, že jej skutečně několikrát využil v době působení pod organizací Tricked Esport. Přiznání mu sice přineslo zkrácení trestu od ESIC na 20 měsíců, tedy do 25. května příštího roku, počet využití bugu mu ale dle Valve pravidel vynesl permanentní zákaz činnosti na oficiálních Valve turnajích. Ačkoliv mu bylo prokázáno, že nikdy bug nevyužil během doby působení v mousesports, tak jej organizace propustila. Zdálo se tak, že jeho trenérská kariéra je u konce, ale na scénu se posléze vrátil jako manažer. U MAD Lions ale dlouho nevydržel a v létě si začal hledat angažmá jako analytik.

Této možnosti se rozhodli využít Entropiq, avšak ne pro svoji ruskou sekci, ale právě pro pětici pod vedením Michala 'leckr' Kadlíčka. Hráči na dotazy k Rejinovi až doposud v rozhovorech nemohli nijak reagovat, po měsíci je ale příchod oficiální a zkušený dánský trenér se dnešním dnem stává analytikem české CS:GO sekce. Postřehy z dob mousesports jistě Entropiq Prague posunou na vyšší úroveň, a nyní už chybí jen to, aby se k němu přidal i klasický kouč. Také toho se týmu nedaří dlouhodobě najít, tak kdo ví, jestli EIQ nepřivedou někoho dalšího ze světa. Jedno je však jasné – takto hvězdné jméno trenéra jsme na domácí scéně opravdu ještě neměli.

Rejin navíc má v Česku dokonce i zázemí, protože odsud pochází rodina jeho manželky. Právě i to možná zřejmě hrálo roli při jeho rozhodování. „Měl jsem pár nabídek od opravdu zajímavých organizací, ale v listopadu se mi narodí syn, takže dávalo smysl zůstat tady v Česku. Nakonec ale rozhodla profesionalita, kterou jsem v Entropiqu viděl už po mém prvním příchodu. Když jsem potkal hráče a management, tak bylo mé rozhodnutí úplně snadné,“ prozradil v představovacím rozhovoru. „Po tweetu, že hledám místo analytika, mě kontaktovali Entropiq Prague. Diskutovali jsme a tady jsem,“ odpověděl na otázku, jak se spojil právě s Entropiqem.

Sám si nebyl zprvu jistý, jestli to jazykově zvládne, protože sice dokáže pochytit téma konverzace v češtině, ale jazyku tolik nerozumí. „Chtěl jsem měsíční zkušební období, abych viděl, jak na tom jazyková bariéra a komunikace bude. Po týdnu jsem si všiml, že rozumím zhruba 90 % komunikace. Moje žena je Češka, takže jsem se do toho dostal.“ Aktuálně již mluví třemi jazyky, tak pokud tady natrvalo zakotví, určitě se česky naučí.

V rozhovoru také padla otázka na nejvíce ožehavé téma kolem banu, a tím pádem i možností, jakým způsobem bude týmu prospěšný. „Budu jim pomáhat pouze prostřednictvím analyzování jejich hry, protihráčů a samozřejmě co nejvíce při tréninku. Nesmím s nimi být při oficiálech a tak, přičemž v tom jsem podle mě opravdu dobrý. Samozřejmě to omezuje, co můžu a nemůžu dělat a pomoci jim rozvinout ještě více,“ popsal svoji roli. „Aktuální situaci musím přijmout, udělal jsem chybu a teď za ni platím. Podle mě jsem měl štěstí, že ten trest nebyl horší, protože ty dva roky, co jsem dostal, jsou naprosto fér,“ uzavřel objektivně celé tohle téma.

Jenom čas ukáže, do jaké míry může analytik ze zahraniční posunout lokální tým. Ambice totiž samozřejmě lokální nejsou, a v tom by právě mohla být jeho síla. Zkušeností z Tier 1 scény má díky necelému roku a půl v mousesports na rozdávání. Současně ale tento tah krásně ukázal, že organizaci nadále naplno záleží na výkonech domácí sekce a nehrají všechno na jednu kartu, která jim otevře dveře do světa. Teď jí jen plně využít.

Štítky: Entropiq, Rejin
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.