Přejít k hlavnímu obsahu

Představení hráčů je tady! Kdo si vysloužil místo v Logitech FIFA COOL Lize?

Hlavní náplň už čtvrté FIFA COOL sezóny se nezastavitelně blíží a my se nemůžeme dočkat. Každý ví, že je řeč o naší FIFA COOL Lize, která se za uplynulé čtyři ročníky hodně změnila. Včetně představení hráčů si společně zavzpomínáme na začátky našeho projektu a připomeneme si formát Logitech FIFA COOL Ligy. Jako bonus jsme si připravili i kratičký rozhovor se Svatoplukem "Saint_SB10" Bouškem.
Představení hráčů je tady
Představení hráčů je tady
Zdroj: PLAYzone

Na jaře 2020 se uskutečnil historicky první ročník TS COOL Ligy, kde se hrálo o prize pool přesahující 100 000 Kč. Hráči byli dokonce odměňováni za každý vyhraný duel v základní části. Tehdejší TS COOL Liga se hrála ligovým formátem, hráči byli rozřazeni do dvou lig a bojovali o co nejlepší umístění. Poté se nejlepší šestice porvala o titul historicky prvního šampióna FIFA COOL Ligy. Následující ročník COOL Ligy se nesl v podobném duchu, nicméně do každé z lig přibyli dva hráči, celkový počet hráčů se tak rozrostl na 24.

Klíčový zlom přišel teprve v květnu, kdy se rozjela třetí sezóna a změnil se formát celé ligy. Ona vlastně liga už ligou není. Zahájením této sezóny došlo ke spojení 1. a 2. ligy a rozhodlo se, že se soutěž nadále nebude hrát ligovým formátem, nýbrž GSL formátem.  S velkou proměnou FIFA COOL Ligy jsme připravili i Big Shock! FIFA COOL Pohár, který byl otevřený pro širokou veřejnost a také byl streamován na našem Twitch kanále. Celá událost měla i třešničku na dortu, a to THE NEW AXE EFFECT Showmatch, kde se vyřádili hráči zvolení komunitou.

Aktuálně nás čeká již čtvrtý ročník této povedené akce nově s 24 hráči. Jistý post do Logitech FIFA COOL Ligy má prozatím dvacet jmen, přičemž 16 z nich má zaručené místo díky působení v minulém ročníku, tedy v AXE FIFA COOL Lize, a zbylá pětina si místo vydobyla v Big Shock! FIFA COOL Poháru. Ještě pořád jsou volná 4 místa. O ty si budete moci zabojovat v open kvalifikaci (bližší informace dodáme v nejbližší době), která je na programu 19.10. Teď už ale k samotnému představení prozatím známých hráčů.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Začneme nejlepší osmičkou minulé AXE FIFA COOL Ligy, která má přímou letenku do hlavních skupin. Vezmeme to, jak se sluší a patří, od těch nejúspěšnějších z minulé sezóny. Bezkonkurenčním výkonem si místo v Logitech FIFA COOL Lize vysloužil zlatý Jan "Emerickson" Krupička, jenž prožil nejpovedenější sezónu své kariéry. Nebude chybět ani jeho parťák s taktéž podařenou sezónou, Martin "Caster" Štěpán a bývalý kolega Mario "MarioOoso99" Gumbrešt, momentálně působící v Entropiqu. Za touto medailovou trojicí skončil nešťastně Martin "Dalas94" Vujtík. Ten však může pomýšlet na lepší zítřky v Logitech FIFA COOL Lize v dresu ostravského Baníku.

Elitní osmičku uzavírají neúspěšní čtvrtfinalisté, a to moc dobře známá jména. Za plzeňský kádr uvidíme nejlepšího českého hráče v Global Series, Lukáše "T9Laky" Poura. Těšit se můžeme taky na explzeňského Timoteje "Cristy" Starinského, který bude pro Sinners průkopníkem ve světě FIFY. Bez sebemenšího úsilí se do jedné z hlavních skupin dostane i horlivý Martin "Kobby88" Strnad, jenž v minulé sezóně zanechal pěknou stopu. Pokud si dobře vzpomínáte, tak neúspěšným čtvrtfinalistou se stal i výherce druhé sezóny COOL Ligy, Dominik "Seron" Čermák, když po drastickém souboji prohrál s Casterem a nenaplnil roli favorita.

Následujících 12 hráčů, + 4 hráči z kvalifikace, bude muset před hlavními skupinami projít ještě jednou skupinovou fází. V boji o hlavní skupinu se rozřadí 16 hráčů do čtyř skupin a budou hrát GSL formátem o postup do hlavních skupin, kde má jisté místo pouze výše uvedená elitní osmička. 

Za Sešívané, včetně Kobbyho, bude bojovat nadějný mladíček Jakub "CptKubajz" Pudil. Hned tři hráče v poli bude mít esportová sekce Bohemians, konkrétně Richarda "MrRici" Růžičku a dva finalisty Big Shock! FIFA COOL Poháru Svatopluka "Saint_SB10" Bouška a Aleše "k1leris" Kubíka. Své zastoupení bude mít i ostravská organizace Cryptova. Reprezentovat ji budou Matěj "Miki" Mikan a Michal "DRMi10" Drastich, český eReprezentant.

Logitech FIFA COOL Ligu si zahraje i Lukáš "Lukas22" Valský, který bude chtít především překvapit stejně jako tehdy v Big Shock! FIFA COOL Poháru. Barvy Zicon eSports bude v soutěži hájit medailista z eLEAGUE Tomáš "Sirisetsedm" Novotný a pozvánky dostali i dva bývalí hráči Entropiqu Štěpán "RIIJK" Sobocki a Patrik "Huhnak" Hornák. Druhý jmenovaný si do FIFY 22 sehnal angažmá v plzeňské Viktorce a bude tak v týmu působit s T9Lakym. Společně s MarioOosem99 bude za EIQ bojovat o lepší výkon útočně laděný Matěj "M4tk05" Dunka. Nesmíme zapomínat ani na Františka "Kucera" Kučeru, který bude hájit červeno-bíle barvy města perníku po spojení Inside Games s Pardubicemi. 

Saint_SB10
Saint_SB10
Foto: PLAYzone

Díky výhře v Big Shock! FIFA COOL Poháru, kde si udeřil jako blesk z čistého nebe, sis vysloužil místo v Logitech FIFA COOL Lize. Jdeš do ligy s nějakým očekáváním či cílem?

Budu se utkávat s dlouhodobou českou špičkou a od toho očekávám spoustu těžkých zápasů, ve kterých posbírám cenné zkušenosti. Nicméně je obtížné určit si nějaký cíl.

Jak se ti prozatím líbí FIFA 22?

FIFA 22 mi zatím moc nevyhovuje. Snažím se hledat pozitiva, ale opravdu jich je alespoň pro mě po skromnu. Negativa nebo věci, které bych změnil, bohužel převažují.  

Jak vypadá tvůj tým, měl jsi štěstí v balíčcích? 

Štěstí v balíčcích mi asi vybrali jiní borci ze scény (Emerickson, Matejs). Nicméně i přesto, že jsem v podstatě nepacknul žádnou bombu, se mi díky Bohemce podařilo postavit konkurenceschopný tým. Z té nejznámější čtyřky (Ronaldo, Messi, Neymar, Mbappe) jsme měl možnost vyzkoušet všechny a nejvíc mi z nich sedí francouzksý striker Kylian Mbappe.