Přejít k hlavnímu obsahu

Premiéra jako hrom! Entropiq ve své první sezóně zcela suverénně ovládli seriál Virtual GP

30. 9. 2021 | 13:00 Virtuální závody Reportáž
Jedenáctý závod Mercedes-Benz Virtual GP zavedl jezdce na okruh Long Beach. Prosluněné kalifornské ulice přinesli fanouškům parádní podívanou, na jejímž konci jsme poznali nového krále tohoto šampionátu.
Virtual GP Champion
Virtual GP Champion
Zdroj: Entropiq

V pozici vedoucího závodníka seriálu vstupoval na americký okruh Long Beach jezdec týmu Entropiq, Lukáš Podstata. Ten svoji roli favorita navíc potvrdil vybojováním pole position, ani to mu ovšem nic předem nezajistilo. Hned od úvodu totiž sváděl velký boj s největším konkurentem Lukášem Přádou z ERT Racing Teamu, po restartu závodu kvůli kolizi a následném pit stopu se však do čela dostal Michal Limon ze stáje MECA/ALL4SIM. Zvolená strategie mu ale nevyšla až do konce a o výhru bojovali dva výše zmínění závodníci. S odřenýma ušima si Lukáš Podstata dokázal svoji pozici ubránit a v parádní formě triumfoval již počtvrté v řadě.

Výsledky závodu v Long Beach
Výsledky závodu v Long Beach
Zdroj: Virtual GP

V Long Beach se bojovalo v první řadě o samotný mistrovský titul. Lukáš Podstata svoji pozici potvrdil ideální možnou cestou a už před závěrečným závodem v Suzuce si zajistil mistrovský titul, a to jde o jeho premiérovou sezónu v šampionátu. Lukáš Přáda už na něj ztrácí 35 bodů, což nemá v Japonsku jak dohnat a musí se tedy spokojit s druhým stupínkem. Bronz rozhodnutý ještě není, ale výkonem v USA se k němu přiblížil Martin Sirotek.

Pořadí jezdců
Pořadí jezdců
Zdroj: Virtual GP

Kromě šampionátu jezdců se v Long Beach rozhodlo také bodování týmů. Entropiq si po celou sezónu držel vedení, kromě Lukáše Podstaty se pravidelně dařilo také Michalu Matouškovi, který v 11. závodě sezóny skončil pátý. Ačkoliv tedy bratři Přádovi z ERT Racing Teamu pro sebe v úterý uzmuli druhé i třetí místo, tak to nestačilo na tolik, aby Entropiq zastavili. Česká organizace si tedy při své premiéře odnáší také tohle prvenství.

Pohár konstruktérů
Pohár konstruktérů
Zdroj: Virtual GP

Další ročník Mercedes-Benz Virtual GP bude zakončen 12. října. Titul mezi jezdci i týmy už je rozhodnutý, o to zajímavější ale podnik v ikonické Suzuce může být. Čekání si můžete zkrátit například záznamem z Long Beach.

Zdroj: virtualgp.cz
Štítky: Virtual GP, Entropiq
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.