Přejít k hlavnímu obsahu

ŠKODA Fabia esport trophy brzy zakončí skotskou rally

5. 10. 2021 | 12:10 Virtuální závody Turnaj
Značkový esportový seriál ŠKODA eRally Cup má za sebou již dva turnaje. Jejich vítězi se stali Lukáš Matěja a Ján Kundlák. Již 29. září startuje třetí a současně závěrečný turnaj letošního roku. Účastníci absolvují 5 základních soutěží, z nichž se osmička nejlepších kvalifikuje do živého finále konaného v mladoboleslavském vzdělávacím centru automobilky ŠKODA.
Lukáš Matěja
Lukáš Matěja
Zdroj: ŠKODA eRally Cup

ŠKODA AUTO nedávno uvedla na český trh 4. generaci pevného pilíře své modelové nabídky. I u nové generace bude od vozu ŠKODA FABIA odvozen soutěžní speciál Rally2, který bude zákaznickým týmům k dispozici v průběhu příštího roku. Zatím probíhá jeho intenzivní vývoj, na němž se podílí třeba sám Jana Kopecký. „Nová generace Fabie je významná nejen pro mladoboleslavskou automobilku, ale pro motoristický sport celkově. Všechny dosavadní Fabie závodily, to samé čeká i tu novou. Náš ŠKODA Fabia esport turnaj budiž vnímán jako připomínka úspěchů vozů ŠKODA v rally a současně oslava příchodu nového soutěžního speciálu s okřídleným šípem ve znaku. Věříme, že přiláká opět řadu kvalitních hráčů a nabídne minimálně stejně napínavý esport jako oba předchozí turnaje,“ vysvětluje vedoucí pořadatelského týmu ŠKODA eRally Cupu, Martin Viďourek.

ŠKODA FABIA
ŠKODA FABIA
Foto: ŠKODA eRally Cup

Jaké podniky budou tentokrát hráči v základní části zdolávat? Hned v první soutěži se vydají do vlasti legendárního Colina McRae, kde na ně čekají nástrahy skotské rally. Rychlostní zkouška El Condor, která je mezi fanoušky velice oblíbená svým úžasným prostředím a neopakovatelnou atmosférou, čeká na hráče během druhé soutěže, jíž bude argentinská rally. Z daleké jižní Ameriky se hráči přesunou k našim severním sousedům, kde na ně čekají velmi rychlé a úzké šotolinové speciály během polské rally. Následující americkou rally již někteří hráči velmi dobře znají, protože byla finálovou soutěží úvodního turnaje ŠKODA Octavia RS iV Trophy. Poslední soutěží pak bude hráči velmi oblíbená, ale díky svým různým povrchům i velmi náročná, německá rally.

Základní část ŠKODA Fabia esport trophy se odehraje ve stejném schématu jako úvodní turnaj. Každý druhý týden se pojede jedna soutěž, jejíž výsledky se budou počítat do celkového pořadí. Po 5 soutěžích se první osmička kvalifikuje do živého finále, kde vše začne od nuly. Finálové souboje bude opět hostit vzdělávací centrum automobilky ŠKODA v Mladé Boleslavi, kde si to finalisté rozdají v sobotu 11. prosince. Pro pět nejrychlejších finalistů budou opět připraveny hodnotné ceny v čele s tříměsíční zápůjčkou vozu ŠKODA. Mezi dalšími odměnami jsou vouchery na nákup simracingového vybavení i svezení v soutěžním speciálu ŠKODA FABIA Rally2.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.