Přejít k hlavnímu obsahu

Profesionální hráč Call of Duty zemřel ve věku pouhých 21 let

11. 11. 2020 | 11:00 Všechny hry
Smrt si nevybírá. Svět přišel o profesionálního Call of Duty hráče týmu Florida Mutineers, který ještě v létě bojoval o miliony dolarů a světový titul. F3ro zemřel ve věku nedožitých 22 let. Důvodem smrti měly být následky problémů se srdcem.
Fero
Fero

Maurice 'Fero' Henriquez, známý také jako F3rocitys, se na scéně poprvé objevil v roce 2017, kde ho cesty aktuálního dílu WW2 dovedly až na světový šampionát o rok později. Se svým týmem Kaliber dvakrát vyhrál 200 tisíc dolarů a během kariéry jsou to jeho nejvyšší jednorázové výhry. V dalším pokračování Black Ops 4 se dostal do kádru 100 Thieves a posléze týmu Envy, v jejichž barvách bojoval na turnajích CWL. Největším posunem jeho kariéry však byl podpis s týmem Florida Mutineers pro rebrandovaný fenomén Call of Duty League.

Floridský tým vedený organizací Misfits Gaming patřil mezi nejlepší tým Call of Duty League v dílu Modern Warfare, tři hrací týdny dokonce Mutineers ovládli. V základní části skončil celkově na třetí příčce, ale v play-off přišlo vypadnutí na 7. až 8. místě. Potom byl Fero vybral ještě na All-Star Weekend a v říjnu se zúčastnil Black Ops 4 Invitationalu od Atlanty FaZe. V tu chvíli by ale nikoho ani nenapadlo, že to bude jeho poslední turnaj.

Jako blesk z čistého nebe se totiž včera zjevila potvrzená informace od jeho rodiny, že Fero zemřel. Ve tweetu je jasně psáno, že si nesáhl na život sám a nebojoval s depresemi, ačkoliv komunita o něčem podobném ve velké míře hovoří, včetně některých, kteří se s ním loučí jako s blízkým, protože se tím údajně ani netajil. Skutečným důvodem podle neověřených účtů jeho rodinných příslušníků mělo být několik srdečních záchvatů krátce po sobě, které mohou pramenit z různých příčin. Ať ale pravda stojí kdekoliv, tak spekulovat je v tuto chvíli necitlivé. Nejen světu esportu už nikdo Fera nevrátí a jeho rodina si v takovou chvíli nezaslouží nic než respekt k soukromí.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Fero
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.