Přejít k hlavnímu obsahu

Řady týmu Inside Games rozšiřuje hráčka z Finska. Jejím cílem je probojovat se na letošní MČR

11. 9. 2021 | 14:52 Hearthstone Přestup
Po delší době tu máme zajímavý přesun na domácí Hearthstone scéně, ačkoliv se nejedná o žádný přestup z týmu do týmu. Inside Games totiž do svého týmu přijali ambiciózní hráčku, která se díky tomu může pokusit zabojovat o postup na letošní MČR.
Dettomon
Dettomon
Zdroj: Inside Games

Po odchodu Josefa 'Jobsad' Smutného se Inside Games opírají o dva hlavní pilíře. Štěpán 'Norwis' Šimek a Ondřej 'JaMMeX' Wohlrab dlouhodobě podávají kvalitní výkony a jejich nepostup na MČR 2021 by byl velkým zklamáním. Třetím členem týmu je ještě Martin 'martim' Masrna, který je skrze aktuální neaktivitu spíše čestným členem sestavy. Ve třech se to lépe táhne, a proto dnes Inside Games přivítali hodně zajímavou posilu.

Novým hráčem, nebo spíše hráčkou týmu Inside Games se stává karetní kouzelnice s přezdívkou Dettomon. Hráčka z chladného Finska nenarazila na možnost reprezentovat právě Inside Games náhodou, je totiž přítelkyní Norwise, účastníka play-off poslední zastávky Masters Tour. Sama Dettomon však byla od postupu na prestižní turnaj stejné úrovně jedinou sérii, když v jedné z kvalifikací dokráčela až do finále. To potvrzuje, že neplánuje být v Inside Games jen do počtu. Kompetitivní hraní dávno není jen ryze mužskou záležitostí, proto se finská hráčka nebojí si stanovit jasný cíl. Chtěla by postoupit na letošní MČR a za sebou má již první kvalifikaci.

S hraním jsem začala už v roce 2014, tehdy jen tak ze srandy. Nebyla jsem v tom dobrá a ani jsem tomu moc nerozuměla. Velký zlom přišel v roce 2018/2019, kdy jsem začala hrát arény. Jelikož jsem neměla dobré balíčky, tak jsem sledovala různé streamery, co hrají. V březnu tohoto roku jsem poprvé dosáhla legendy. Díky Norwisovi mám zájem soutěžit, protože mě toho hodně o hře naučil. Nedávno jsem navštívila Českou republiku a začala se trošku učit česky. Proto by mi bylo ctí soutěžit i na Mistrovství České republiky,“ představila se na webu ING.

Pokud se závěrem ptáte, jak je možné, že se někdo z ciziny může zapojit do seriálu MČR, tak je to poměrně jednoduché. Pravidla jsou již několikátým rokem nastavena tak, že pokud hráč/ka reprezentuje organizaci z Česka nebo Slovenska, je zde vítán/a. Podobně se již loni dostal na finálový event José 'Pepe' Illan ze Španělska v barvách Gifted.uRage. Kdo ví, třeba budeme mít následovnici někdejší finalistky Simony 'Karolínka' Procházkové.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.