Přejít k hlavnímu obsahu

Ve druhé sezóně REPUBLEAGUE TIPOS si o 100 tisíc euro zahraje také 6 českých a slovenských týmů

3. 9. 2021 | 08:30 Counter-Strike 2 Preview
Po úspěšné první sezóně REPUBLEAGUE TIPOS, kterou ovládli bulharští SKADE, se můžeme těšit na další pokračovaní. Druhá sezóna přinese prize pool 100 tisíc euro, nový herní systém a samozřejmě i kvalitní celky, kterých bude nově hned osmadvacet. Z naší scény uvidíme hned šest zástupců, z ostatních zemí se jeví jako zajímavý například nový hvězdný tým Eternal Fire.
Otevřené kvalifikace začínají už v srpnu!
Otevřené kvalifikace začínají už v srpnu!
Zdroj: REPUBLEAGUE

REPUBLEAGUE zahájila svoji pouť esportem na jaře letošního roku, kdy přinesla ve spolupráci se sázkovou kanceláří TIPOS unikátní ligu, která umožnila většině předních domácích celků poměřit síly se zahraniční konkurencí. Celou soutěž opanovali skvěle hrající SKADE, naše jednička SINNERS skončila čtvrtá a trojlístek Entropiq Prague, eSuba a Sampi.Tipsport bohužel neporazil žádného zahraničního soupeře.

Akce se určitě dala považovat za vydařenou, a i proto tu máme další sezónu s mnohými změn. Nejzajímavější novinou je určitě navýšení prize poolu z původních 60 tisíc eur na rovnou stovku. Další novinky se vztahují na samotný formát. Původní počet 16 týmů v úvodní části tentokrát v play-off doplní dvanáctka pozvaných týmů.

SINNERS obdrželi pozvánku přímo do vyřazovacích bojů, ve skupinové fázi pak svoji pouť odstartuje kvarteto Entropiq Prague, ENTERPRISE, Sampi.Tipsport a eSuba. Šestý česko-slovenský zástupce vzejde z naší otevřené kvalifikace, která proběhne 4. a 5. září. Již o dva týdny dříve proběhla otevřená kvalifikace o jeden evropský slot, kde uspěl neznámý ukrajinský tým okura. Mezi dalšími pozvanými týmy do skupinové fáze naopak najdeme ruskou sekci Entropiq, týmy ENCE, MIBR, Dignitas či nový turecký celek Eternal Fire.

Jediné dosud známé pozvánky do play-off si kromě hříšníků vysloužilo nejlepší trio z minulé sezóny, SKADE, sAw a forZe. Vzhledem ale k tomu, jaké v mnoha případech dobře známé týmy si zahrají skupiny, jsme zvědavi, jaké velikány do play-off pořadatelé zlanaří. Přece jenom takoví Entropiq jsou aktuálně 17. nejlepším týmem světa.

Skupinová fáze
 Rusko Entropiq Evropa ENCE Turecko Eternal Fire Brazílie MIBR
 Francie LDLC OL Polsko Izako Boars Švédsko Dignitas Bulharsko Fiend
 Česká republika Entropiq Prague Česká republika eSuba Slovensko Sampi.Tipsport Slovensko ENTERPRISE
 Česko + Slovensko CZ/SK kvalifikace Ukrajina okura Evropa Pozvánka Evropa Pozvánka
Vyřazovací část
 Bulharsko SKADE Portugalsko SAW Rusko forZe Česká republika SINNERS
 Evropa Pozvánka Evropa Pozvánka Evropa Pozvánka Evropa Pozvánka
 Evropa Pozvánka Evropa Pozvánka Evropa Pozvánka Evropa Pozvánka
Štítky: REPUBLEAGUE
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.