Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi opět selhali, složení CZ/SK kvalifikace na V4 Festival doplňuje eSuba nebo Dark Tigers

22. 8. 2021 | 11:07 Counter-Strike 2
Domácí týmy měly dvě otevřené šance, jak odstartovat svoji cestu na turnaj o více než 8 milionů korun. V4 Future Sports Festival se letos uskuteční již potřetí a kromě vítězů Tipsport COOL ligy a Mistrovství Slovenska se turnaj může dostat kdokoliv, kdo se nebojí otevřených kvalifikací.
V4 Future Sports Festival
V4 Future Sports Festival
Zdroj: oficiální grafika

Celkem 17 týmů se sešlo u příležitosti druhé CZ/SK kvalifikace na V4 Future Sports Festival. Cesta do Budapešti je dlouhá, ale někde se začít musí. Tento počet v řeči čísel znamenal, že pro postup do uzavřené části, kde už čekají čtyři nejlepší týmy z první kvalifikace, stačí dvakrát zvítězit (až na jednu výjimku). Kdo si počínal jako vítěz?

Nejhornější část pavouka proti sobě svedla tři známá jména, která se utkala o první postupový slot. Ve svém prvním zápase museli Sampi.Tipsport vyzvat Team Moops, a ani tentokrát se jim nepovedlo skrze kvalifikaci projít. Team Moops zvítězil 16:7 a Sampi jsou jedním z největších jmen, které budou v Closed Qualifieru chybět. Ani Moops ale do další fáze nakonec neprošli, stopku jim vystavili čistou výhrou Dark Tigers. Z horní poloviny pavouka si další postupový slot vybojovaly Brambůrky s Levim a kinzem, které ukončily šance eEriness MARVO.

Největším jménem druhé kvalifikace byla eSuba, která bez jakýchkoliv komplikací dvakrát zvítězila a nedopustila další překvapení. Pro zbývající postupový slot si dokráčeli hráči Gifted.uRage, kteří na své cestě porazili Fadee Gaming a eKoVy BLUE. Zajímavou bilancí celé postupující osmičky je fakt, že zástupci obou divizí Tipsport COOL ligy zde mají stejné rozvržení. Trojici z 1. a trojici z 2. ligy pak doplňují dva týmy, které využily možnosti až dvou zahraničních hráčů. Za Team InVision střílí dva hráči z ostrovů, v Brambůrkách najdeme třeba i numba z aktuální sestavy známého týmu FATE Esports. Tak či onak, uzavřená kvalifikace nabízí jen jeden postupový slot!

Složení uzavřené CZ/SK kvalifikace na V4 International Cup Stage:

  • ENTERPRISE esports: The eLiVe, forsyy, manguss, Adejis, matys
  • Dynamo Eclot: K1-FiDa, ZEDc, nbqq, Valencio, boby
  • Headhunters: fredi, KWERTZZ, suplicK, MAXX, zyored
  • Team InVision: Muffinko, Yami, VANTICEK, frankster, PendeX
  • eSuba: blogg1s, luko, twist, Pechyn, sAvana
  • Dark Tigers: outex, Feki, heikkoL, HenkkyG, creZe
  • Gifted.uRage: hypo, NelsoNNN, Domajzer, Abdel, OxidE
  • Brambůrky: Levi, kinzo, Dytor, Swaggy, numb
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.