Přejít k hlavnímu obsahu

Šampion COOL ligy i nedávný mistr e:LIGY má nové působiště

13. 4. 2021 | 16:15 EA SPORTS FC 24
Na začátku března se Sampi.Tipsport rozloučili s jedním ze svých FIFA hráčů. Fotbalová sekce této organizace byla vůbec nejúspěšnější, Miki však porušil etický kodex týmu a podle všeho i samotnou smlouvu. I přes jeho úspěchy tedy Sampi neměli na výběr, než mu dát sbohem.
Miki
Miki
Zdroj: Cryptova

Matěj 'Miki' Mikan senzačně ovládl letní sezónu loňské FIFA COOL ligy, když ve finále porazil Dominika 'Seron' Čermáka. Po tomto úspěchu jej z FK Teplice zlanařil tým Sampi.Tipsport a oba se tedy stali novými parťáky, a hlavně možná vůbec nejobávanějším duem na celé scéně. Tohle tvrzení se podařilo potvrdit v nedávné e:LIZE, kterou právě Miki se Seronem vyhráli v dresu FK Pardubice. V ten moment už ale nebyli oba pod křídly Sampi, odkud se Miki musel poroučet. Právě skrze jeho úspěchy se ale stal okamžitě nejžhavějším volným agentem.

V kuloárech se hovořilo o všemožných destinacích, výběr toho správného angažmá však Mikimu zabral několik týdnů. Překvapivě se rozhodl neposílit řady žádné již existující FIFA sekce, jako jsou Entropiq, Sparta nebo Plzeň, ale stane se lídrem nově vznikajícího týmu Cryptova. Organizace původem z Ostravy již odhalila své nové webové stránky, protože její druhá sekce ve hře CS:GO si premiéru Cryptovy odbude tuto neděli. Kromě CSkařů však můžeme vidět právě Mikiho, který by měl mít tu možnost se věnovat hraní naplno, pokud tedy má podmínky podobné jako CS:GO tým. Cryptova je však unikátní projekt, který nabídne hodně i z hlediska rozvoje.

„Jsme esportová organizace, která v sobě kombinuje zkušenosti z byznysu, sportovní profesionální přístup a fenomén esport. Díváme se na esport jinýma očima a vážíme si spolupráce s partnery. Esport v Ostravě umožní propojení celého města,“ zní na oficiálních stránkách týmu. „Vstoupili jsme do esportu herními tituly CS:GO a FIFA. O naše sportovce – hráče se staráme. Klademe důraz na komplexní přístup, kde hlavní roli hraje fyzická a mentální příprava.“ Akvizice CS:GO týmu a Mikiho je tedy pouhým začátkem. „Jsme leader ve vědě a výzkumu v oblasti esportu,“ nechybí Cryptově sebevědomí. Přinese nová střecha nad hlavou Mikimu další tituly?

Štítky: Cryptova, Miki
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.