Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi.Tipsport se loučí s nejlepší českou VALORANT sekcí

23. 7. 2021 | 15:16 VALORANT
Sampi.Tipsport patří mezi poslední z mála prvotřídních domácích organizací, které stále Valorantu věří. Tedy, patřili. Dnes v poledne se totiž rozloučili s úspěšným týmem, jenž dlouho patřil mezi nejlepší evropskou čtyřicítku.
Sampi VALORANT
Sampi VALORANT
Zdroj: sociální sítě týmu

Mnoho domácích organizací už VALORANT nepodporuje, ti nejlepší domácí hráči raději utíkají do světa. MAGNUM působí ve Fnatic, MONSTEERR pro změnu střílí za Team Heretics a mezi tyto hráče se před nedávnem zařadil také Štěpán 'Ambi' Beránek, který spolu s bývalým hráčem G2 (Davidp) hostuje španělské organizaci Giants Gaming. Tahle informace se objevila poté, co se oficiálně rozloučil s angažmá v Sampi.Tipsport.

Právě v této organizaci se Ambi upsal loni v listopadu, od té doby kluci nezměnili jediného hráče. Celý tým se mohl hraní věnovat profesionálně, pravidelně také hráči cestovali do Sampi Gaming House. Dlouhodobě se jim dařilo držet v nejlepší čtyřicítce evropského žebříčku, nejvýše byli na jaře na 26. pozici, díky čemuž se dali považovat za nejlepší český tým. Ani to ale nestačilo a po dlouhodobé snahy se jejich cesty rozcházejí.

Oficiální vyjádření na sociálních sítích zní následovně: „Dnes se po vzájemné dohodě loučíme s naším VALORANT týmem. Kluci dokázali od začátku vydržet ve stejné sestavě bez jediné změny a dominovali celé tuzemské scéně. V evropském žebříčku byli na jaře na 26. místě a dlouhodobě se drželi v nejlepší čtyřicítce. Ani to však hráčům nestačí, a proto jsme každému dovolili jít vlastní cestou, na které si budou individuálně hledat nová angažmá v předních světových týmech s cílem dosáhnout úplného vrcholu.“

Bývalá VALORANT sestava Sampi.Tipsport:

 Česká republika René 'Rias' Pitrun
 Česká republika Petr 'Pjotr' Janiš
 Česká republika Štěpán 'Ambi' Beránek
 Česká republika Daniel 'MACHYY1' Machalíček
 Česká republika Radim 'Nemám vlasy' Haša

 Česká republika Jakub 'Berry' Beránek – trenér

Zdroj: @teamsampi
Štítky: Sampi
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.