Přejít k hlavnímu obsahu

Samsung MČR v mobilních hrách: Poznáme letos prvního dvojnásobného mistra?

9. 11. 2020 | 18:55 Hearthstone
Je jen čtveřice hráčů, kteří se na Samsung MČR v mobilních hrách zvládli probojovat nezávisle na svém zisku kvalifikačních bodů. A ačkoliv zlí jazykové rádi tvrdí, že Hearthstone je jen o štěstí, není vůbec překvapivé, že jde o čtyři členy naprosté domácí smetánky, z nichž tři dokonce již pohár pro mistra ČR nad hlavu zvedli. O koho se jedná?
Samsung MČR v mobilních hrách 2020
Samsung MČR v mobilních hrách 2020
Jarla

Vezmeme to popořadě, a jako první se podíváme na toho, kdo si své místo na MČR zajistil už na Samsung Letní Sklizni. Tím hráčem není nikdo jiný než Jaromír "Jarla" Vyskočil, mistr z roku 2018 a také jediný český účastník nejprestižnější světové ligy Hearthstone Grandmasters. Její podzimní část Jarla dokonce zvládl ovládnout, a stal se tak vůbec prvním Čechem, jemuž se povedlo kvalifikovat na samotné Mistrovství světa. Za to si mimochodem od nás odnesl titul hráč měsíce, který jsme mu jako jedinému hráči udělili již podruhé.

A i když by o tomto karetním mágovi šlo napsat ještě desítky dalších řádek, věříme, že pro udělání si obrázku vám těchto pár stačí bohatě – Jarla je takřka nepochybně absolutně nejlepším hráčem na celé CZ/SK scéně a i jedním z vůbec nejsilnějších na světě. Když tak nyní, stále ještě neznajíce podobu decklistů, uvažujeme o tom, kdo by se mohl stát letošním mistrem, za naprosto nejžhavějšího favorita je prostě nutné označit právě jeho.

Faeli

Po Letní Sklizni následoval Samsung Midseason turnaj, z něhož jsme účastníky MČR poznali hned dva. Jako první se zaměříme na toho, který bývá právě hned po Jarlovi často jmenován jako nejsilnější hráč u nás – reprezentanta Entropiq Oldřicha "Faeli" Mahdala. Jestli tomu tak opravdu je, necháme na uvážení každého z vás, že je to hráč opravdu neskutečných kvalit ale popřít zkrátka nejde. Toto tvrzení lze podpořit i pomocí více jak rok a půl starého světového žebříčku, v němž se Faeli nacházel na nádherném 11. místě, což bylo ještě výše než Jarla.

Možná se vám sice může zdát, že takto starý ranking nemá žádnou vypovídající hodnotu, vždyť nemalá část našinců v něm umístěných se už Hearthstone ani aktivně nevěnuje, právě to ale paradoxně ukazuje na důvod, proč je Faeli tak podstatnou tváří domácí scény. Jedním z jejích nejlepších hráčů je totiž vlastně od jejího vzniku a stejně dlouho aktivně hrajících HSkařů tu je opravdu málo. Zvlášť těch tak dobrých, že si i odnesli titul mistra ČR. Na to Faeli dosáhl přímo v minulém roce, a letos ho tak bude čekat nejednoduchý úkol ho obhájit. Jestli na to ale někdo má, je to právě Olda.

Matty

Spolu s Faelim si z Midseason turnaje odnesl místo na Samsung MČR v mobilních hrách Matyáš "Matty" Kalužný z týmu ECLOT, jenž ho dokonce celý ovládl. I on už se mohl pyšnit titulem mistr ČR, vítězství na MČR si totiž připsal již v roce 2016. A i to je jeden z důvodů, proč je i Matty považován za člena úplné domácí elity. Těch je ale samozřejmě mnohem více, zmínit lze třeba jeho výhru na letošním Mistrovství Slovenska.

A to nebylo poprvé, co mistrovství našich východních bratrů ovládl, uspět tam totiž zvládl už vloni. Jako mistr SR se tak může označovat již více jak rok v kuse, což zatím žádný jiný HSkař nemohl. Moc lepších hráčů než Mattyho byste u nás zkrátka nenašli, a jediný důvod, proč do turnaje minimálně z našeho pohledu nepůjde jako papírově největší favorit, je tak zkrátka ten, že naše lokální scéna je opravdu extrémně kvalitní.

Pardub

Podobně jako Matty je na tom i jeho týmový kolega Jakub "Pardub" Pardubský, jemuž postup vynesla Podzimní Sklizeň. Tento nekorunovaný král kontroverze na sebe sice občas možná upozorňuje především svým osobitým vystupováním, ani to ale celkově nezvládne přebít jeho herní kvality. Ačkoliv jako jediný na tomto seznamu ještě Pardub MČR nevyhrál, úspěchů si i tak stihl připsat nespočet, z nichž ty nejzajímavější vlastně všechny pochází z první části loňské sezóny.

V této době byl totiž snad vůbec nejvýraznější postavou našeho Hearthstone. Vše tehdy odstartoval ještě v prosinci 2018 ziskem stříbra na DreamHack Winter a pokračoval hned v únoru na DreamHack Leipzig, odkud si již odnesl zlato, což jsou jedny z největších úspěchů našinců v zahraničí. Korunku tomu pak už nasadil doma, kde nejprve ovládl Jarní Sklizeň a následně i první ročník naší LANky PLAYzone Challenge. Podtrženo, sečteno i Pardub do letošního MČR zkrátka půjde jako jeden z největších favoritů.

Tyto čtyři budete moci spolu se zbylými dvanácti vidět v akci už 14. a 15. listopadu, a to jak na našem streamu, tak na HbbTV kanálu Prima COOL. Komentářem tam navíc vše doprovodí čtveřice Pandapple, Zukys, Kany, Findan.

Samsung MČR v mobilních hrách 2020
miluju videohry a hlavně ligu legend