Přejít k hlavnímu obsahu

Sergio Agüero je dalším slavným fotbalistou, který zakládá svůj vlastní esportový tým

17. 10. 2020 | 11:29 EA SPORTS FC 24
Vlastní esportový tým už si založili David Beckham, Antoine Griezmann nebo Gareth Bale. Proč by tedy nemohli přibýt další? Do esportové rodiny můžeme nově přivítat čtyřnásobného vítěze Premier League, argentinskou hvězdu Sergia "Kun" Agüera!
Kun Agüero
Kun Agüero

Kun Agüero se v posledních měsících ukazuje jako velký fanoušek her a pravidelně streamuje na Twitchi, kde se dokonce blíží k metě 2,5 milionů followerů! Jako správný fotbalista hraje FIFU, ale nevyhýbá se ani CS:GO nebo aktuálním trendům, jako jsou Fall Guys nebo Among Us. Své diváky také čas od času baví tím, když volá jiným slavným fotbalistům a jednou se již dostalo i na samotného Lionela Messiho. 32letý Argentinec už si letos zazávodil za Red Bull Racing ve virtuální Grand Prix F1, nyní se však rozhodl zaútočit na svět esportu se vším všudy. Na Twitteru představil tým s názvem KRÜ Esports, kterému popřáli na přivítanou třeba Fnatic.

Úvodní video v sobě skrývá záběry z her Rocket League, Fortnite, FIFA, VALORANT, League of Legends, Hearthstone nebo CS:GO, na prvním vysílání na týmovém Twitch kanále se však samotný fotbalista vyjádřil, že jako první světlo světa spatří FIFA 21 tým, a to již v listopadu. Celá organizace se bude věnovat jihoamerické a evropské scéně, Argentina a Španělsko by měly dvěma základnami KRÜ Esports. V budoucnu se však jistě dostane na další tradiční esportové tituly, které jsme vyjmenovali výše, tak uvidíme, které z nich budou působit v Evropě. Tým už stihl na Instagramu posbírat 78 tisíc sledujících, takže vytvořit boom okolo KRÜ se Agüerovi daří.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.