Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS nestačili na Endpoint v semifinále Pinnacle Cupu a čeká na ně měsíční pauza před ESL Pro League

16. 7. 2021 | 22:40 Counter-Strike 2
Cesta SINNERS Esports v Pinnacle Cupu 2 je u konce, česká jednička v tomto milionovém turnaji končí po prohře s Endpoint v nejlepší čtyřce, což nepřináší žádný zisk. Tučné odměny si bohužel odnesli pouze finalisté. SINNERS nyní čeká cenný měsíc na odpočinek a přípravu na ESL Pro League, kde vyzvou ty nejlepší týmy světa!
SINNERS Esports
SINNERS Esports
Zdroj: tým

Česká stopa v letním turnaji Pinnacle Cup 2 je u konce. SINNERS po bezchybném tažení v celé základní části, a dokonce i skrze čtvrtfinále, dnes po třímapové bitvě nestačili na britský Endpoint a loučí se s možností vyhrát 80 tisíc dolarů. Jak zápas probíhal?

Britští hráči se ze začátku souboje rozhodli pro Overpass, na kterém byli dnes bohužel jasně lepší. Teroristickou stranu zvládli bezchybně a nic nezabránilo jejich vedení 11:4. Za bránící stranu nepovolili SINNERS možnost stáhnout a pohodovým vítězstvím 16:6 si připsali první cenný bodík v této bitvě. Hříšníkům to na Overpassu prostě nestřílelo, tedy až na NEOFRAGa, který oproti svým spoluhráčům postřílel dvakrát více nepřátel.

Mirage, kterou hříšníci pro někoho překvapivě volili místo Vertiga, už ale byla jiným šálkem kávy. První půli za CT stranu rozjeli lépe Britové, SINNERS však nenechali nic náhodě a ještě před jejím koncem stáhli na 7:8. Druhá polovina se opět nesla ve vyrovnaném duchu, k vidění bylo mnoho napínavých kol a nakonec i nerozhodné skóre 15:15. V důležitém prodloužení ale už za delší konec táhli SINNERS, kteří svému sokovi povolili pouze jedno kolo a vítězstvím 19:16 poslali zápas na decider, kterým byla nejnovější mapa Ancient. Absolutním králem byl na druhé mapě oskar, jenž nepřátele poslal k zemi hned 33krát a řídil vítězství hríšníků!

O tom, kdo postoupí do samotného finále s proti týmu Spirit, se tedy rozhodlo na Ancientu. Tady se ale bohužel SINNERS oproti jiným zápasům trápili. Za CT stranu nemohli své rozjeté soupeře zastavit, zmar nad vším dodal například mezii se svým famózním 1v5 clutchem. Celkově první polovina skončila v neprospěch hříšníků 4:11, což Endpoint bez problémů nakonec stačilo na vítězství 16:9.

Britští hráči následně nezvládli grand finále o 80 tisíc dolarů a odnesli si "pouhou" čtvrtinu, SINNERS naopak dostávají vytoužené volno. Trénink ale bude jistě třeba, přesně za měsíc už na ně totiž čeká očekávaná životní zkouška v ESL Pro League S14, kde se konečně změří s těmi nejlepšími.  A doufejme, že i v LAN prostředí!

Štítky: SINNERS, Pinnacle Cup
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.