Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS vyhrávají 17 map v řadě a suverénně se stávají šampiony V4 International Cupu

21. 10. 2021 | 23:05 Counter-Strike 2 Live coverage
Několik kvalifikací na další velké turnaje SINNERS nevyšly, stále však mají v Evropě co hrát, a hlavně o co hrát. Největší jejich mezinárodní soutěží ve zbytku roku bude jednoznačně V4 Future Sports Festival, kde budou chtít zazářit. Místenku na tomhle turnaji už mají jistou, vítězství ve finále kvalifikace by jim ale dodalo možná hodně potřebnou morální vzpruhu.
SINNERS vs. Wisla Krakow
SINNERS vs. Wisla Krakow
Zdroj: V4 / PLAYzone

V4 International Cup probíhá už více než měsíc. Úvodní část byla složená ze zápasů o postup na samotný festival sportů budoucnosti do Budapešti, v těchto dnech se však ve zbytku kvalifikace hraje také o hezké finanční odměny. Tahle finální kola se týkají také SINNERS, zatímco eSuba bohužel skončila těsně před branami postupu, když nestačila na srbsko-ukrajinskou sestavu ONYX. eSuba ale i tak vycestuje do Maďarska, využila totiž poslední možnou šanci, když opanovala Orange Mistrovství Slovenska, jakožto jednu z oficiálních cest pro naši scénu.

SINNERS mají za sebou čerstvé zklamání z neúspěchu v kvalifikaci na DreamHack Open November, právě ve V4 International Cupu se jim ale od začátku náramně daří. Po vynechání česko-slovenské kvalifikace uspěli v té evropské, v samotném hlavním turnaji pak prošli Winners Bracketem bez ztráty jediné mapy a nyní tedy už čekají ve finále. Závěrečný duel se měl původně hrát BO5 formátem s výhodou jedné mapy pro hříšníky, kvůli možné kolizi se ale zápas posunul na pozdější hodinu a v rámci něj se také upravila série na maximálně tři mapy.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Na úvod pavouka SINNERS překvapivě trápili 4glory Esports, následná výhra nad ONYX už ale byla o poznání pohodovější. Jako by to šlo vše na střídačku, ve finále WB se český celek opět hodně zapotil a jednu z map proti polskému týmu Wisla Krakow ukončil až ve třetím prodloužení. Kolem a kolem, bilance 6:0 na mapy ve V4 International Cupu je naprosto parádní, navíc ji doplňuje 9 vyhraných map v řadě z otevřené kvalifikace. Není tedy pochyb o tom, že když je v grandfinále znovu vyzvou Poláci z Krakova, české hvězdy budou opět za favority. Finálový duel se hraje právě dnes od 20:30, a my vám jej přineseme živě na našem Twitch kanále PLAYzoneUP.

Před několika dny jsme se navíc dozvěděli další a nejvíc hvězdný pozvaný tým na V4 Future Sports Festival. Po první vlaštovce jménem BIG se zástupci států Visegrádské čtyřky dočkali velkého jména, SINNERS a další celky budou mít šanci porovnat síly s Gambit Esports, aktuální světovou čtyřkou. Dalším potvrzeným týmem do party se právě dnes stali Movistar Riders, na poslední celek se zatím čeká. Koho byste rádi viděli?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.