Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS znají své Tier 1 soupeře! Koho vyzvou v ESL Pro League?

26. 7. 2021 | 16:41 Counter-Strike 2
Českou jedničku čeká dosavadní největší výzva. Pro všechny, kromě oskara, bude ESL Pro League největší životní zkouškou, jestli udělali dostatečný hráčský i týmový progres na to, aby mohli nakouknout do nejvyšší pater světového CS:GO. 14. sezóna nejprestižnější ligy startuje ani ne za měsíc!
ZEDKO
ZEDKO
Zdroj: SINNERS Esports

Letní přestávka bez Tier 1 turnajů je sice v plném proudu, každý den je ale bohatý na zajímavé informace či oznámení. Tentokrát nejde o žádný přestup nebo odchod z nějakého týmu, ale o představení skupin ESL Pro League. 14. sezóna prestižní soutěže o 750 tisíc dolarů sice neproběhne offline, jak bylo původně zamýšleno na Maltě, ale i tak půjde pro české fanoušky esportu o jeden z nejzajímavějších turnajů historie. Mezi světovou špičkou se totiž představí naši SINNERS Esports, kteří vyhráli ESEA Premier a konečně se budou moci ukázat na nejvyšší úrovni. Také je samozřejmě zamrzelo zrušení LAN prostředí, ale i přesto se s tím budou muset poprat.

Na turnaji se ve čtyřech skupinách postupně představí 24 týmů, mezi nimiž nechybí aktuálně 17 nejlepších týmů světa podle HLTV žebříčku. SINNERS tedy budou v úplně jiné roli, než byli dosud zvyklí. Nepůjde jen o výhry, které by byly historické a navázaly by na úspěch proti BIG, ale také o získané zkušenosti, jež přinese každý jeden zápas proti týmům z nejužší světové špičky. Pro všechny kromě Tomáše 'oskar' Šťastného půjde o něco nového.

A koho tedy v úvodní části turnaje SINNERS vyzvou? Nalosováni byli do skupiny B, jež se odehraje 21. až 26. srpna. Nejslavnějším sokem jim budou G2 Esports, které vyzvali už v showmatchi v rámci Red Bull Ultimátního Hráče a šlo o jeden z nejsledovanějších zápasů domácí esportové historie. Co teprve, až se proti sobě postaví v turnaji takového kalibru! Druhým zvučným soupeřem budou Virtus.pro, kteří také patří do nejlepší světové pětky. Do play-off ale postupuje nejlepší trojice z každé skupiny, a zbytek skupiny vůbec nepatří mezi nehratelná jména, pokud se hříšníkům podaří vypilovat formu do životních rozměrů. Mnozí je také mohou podcenit.

Abychom se dostali ke konkrétním pojmům, tak jde o Complexity, OG a Renegades. Další slavná jména, která ale patří mezi slabší polovinu mezi napěchovanou konkurencí. Přesněji řečeno jsou to 14., 16. a 22. nejlepší tým světa podle HLTV žebříčku. V turnaji takového kalibru si soupeře lze vybírat jen těžko a mrzet může české fanoušky maximálně to, že se nedočkáme souboje se s1mplem nebo třeba Frozenem. Každý zápas bude velkým zážitkem, a například NEOFRAG může v ESL Pro League třeba i prodat své kvality, pokud by o něm někdo z Tier 1 scény měl uvažovat. Příběhových linií EPL nabízí opravdu hodně, třeba budeme svědky začátku cesty za slávou.

Zapomínat samozřejmě nemůžeme ani na ruskou sestavu Entropiq, která vyhrála ESEA Premier o sezónu dříve. Aktuálně 17. nejlepší tým světa byl nalosován do skupiny D, jež bude na programu až začátkem září. Právě jejich skupina, společně s tou SINNERS, je jediná, ve které nejsou tři týmy z nejlepší světové stovky. O jejich šancích by se dalo hovořit podobně jako těch u hříšníků, a bude je tedy velice zajímavé sledovat, jak si budou počínat.

Rozlosování skupin ESL Pro League
Rozlosování skupin ESL Pro League
Zdroj: ESL
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.