Přejít k hlavnímu obsahu

Smutný den pro esport. Zemřel ředitel trojnásobných mistrů světa, John Kim

17. 7. 2021 | 23:21 League of Legends
Světoznámá organizace T1 zažívá v poslední době velké potíže. Od trochu zvláštní výměny trenérů a junglera v League of Legends týmu, až po dnešní novinku, tu nejsmutnější. Ve věku 41 let zemřel ředitel John Kim, který byl jedním z hlavních zakladatelů úspěchu T1 (dříve SK Telecom) v nové éře od roku 2019. Všem blízkým, hráčům a členům T1 posíláme upřímnou soustrast.
Smutný den pro esport
Smutný den pro esport
Zdroj: T1

Smutná zpráva v průběhu včerejška zasáhla celý svět esportu. Úmrtí ředitele T1 John Kima bylo obrovským překvapením pro naprosto všechny lidi, kteří se pohybují na této scéně. Johnův zdravotní stav se zhoršil sedmého července, kdy byl také hospitalizovaný, ale nikdo se nijak nevyjadřoval k detailům a zatím nevíme ani žádné další podrobnosti. Samotné T1 se prozatím k celé situaci vyjádřilo následovně a dá se očekávat, že podrobnosti doplní poté, až najdou nového ředitele. Organizaci teď čeká hodně smutná doba.

Svět esportu ovšem drží pohromadě a nespočetné množství organizací z celého světa přišlo vyjádřit svůj smutek a kondolence. John byl opravdu velkou postavou pro T1, když v roce 2019 procházeli naprostou změnou a zavítali tak do své nové éry. Pod jeho vedením se začalo zase zpátky dařit týmům T1 v esportových titulech a navíc přešlo pod tuto organizaci také velké množství streamerů. 

Nejlépe asi celou situaci na svém profilu popsal Nick “LS” De Cesare, streamer a člen coaching staffu T1:

“John byl pro mě něco jako otec v T1. Během listopadu (kdy LS oficiálně vstoupil do zákulisí T1) mi byl neustále nablízku a snažil se mi ulehčit náročné období. Pokaždé nabídl pomoc a udělal si čas. Dokázal se mě vždy zastat a považoval jsem ho za někoho blízkého. Měl jsem extrémní štěstí, že jsem ho poznal.”

LS si při svém vstupu do T1 prošel peklem, kdy byl nenáviděn všemi korejskými fanoušky této organizace. Ti dokonce neváhali a instantně se uchýlili k výhružkám, které ovšem právě John Kim uklidnil. Čest jeho památce.

Štítky: skt, T1, LS
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.