Přejít k hlavnímu obsahu

Spamování krys a chaos mezi fanoušky! Porušili SINNERS pravidla fair play?

26. 7. 2021 | 16:39 League of Legends
První kolo play-off Mastercard Hitpoint Masters je za námi a známe postupující. Prvním překvapením bylo čtvrteční vyřazení Vikingekrig Esports v podání BRUTE. Po tomto parádním výkonu následoval duel Dynamo Eclot proti eSubě, kde DNE dotáhli sérii až k páté hře, a závěrem se stal kontroverzní zápas SINNERS proti Inside Games.
Kontroverze na Hitpointu!
Kontroverze na Hitpointu!
Zdroj: SINNERS

Nejvyšší česká liga neotálí a vyřazovací část se rozbíhá v plném proudu. Otevírací zápas měli ve čtvrtek na starost Vikingekrig Esports proti BRUTE a předpokládalo se, že si vikingové odnesou výhru – přeci jen se jejich forma na konci sezóny zvedla, ne? Ten samý názor neměli BRUTE, kteří naprosto rozebrali své protivníky 3:0 na zápasy a nedali jim tak šanci na to předvést stejné výkony jako v základní části.

Další na řadě byla série mezi Dynamo Eclot a eSuba, kde i podle předzápasových slov Sajatora, že DNE nejsou na stejné úrovni jako modrá krev a tudíž je bez problémů přejedou, jsme očekávali rychlý průběh. DNE ovšem nesouhlasilo a tuhle sérii svými heroickými výkony dotáhli až do poslední páté hry, kde ovšem i přes drobné vedení nedokázali hru ukončit, a eSuba tak s odřenýma ušima prošla do dalšího kola.

Teď už ke hlavnímu bodu večera. Slibovaná show v podání SINNERS proti Inside Games nakonec nebyla nic oproti tomu, čeho jsme se dočkali. SINNERS po prvních dvou hrách jasně vedli 2:0 na zápasy a třetí hra už měla jen pojistit celou sérii. ING se ovšem probudili a v této hře se dostali do obrovského vedení, které bohužel bylo přerušeno něčím, nad čím nemohli mít kontrolu. Midaři Defflokovi vypadla elektřina v následku silných bouřek a zápas byl pozastaven.

Ovšem po vypršení časového limitu pro pauzu na straně Inside Games se v zápase pokračovalo 4 proti 5, což se očividně nelíbilo fanouškům a v Twitch chatu se objevily emotikony krysy a mnohé urážky směrem k SINNERS a k samotnému Hitpointu. Tímto bychom rádi požádali všechno fanoušky esportu, aby i do dalších kol play-off zachovali klidnou hlavu a pokusili se toxicitu v chatu a na sociálních sítích eliminovat. „Přestaňte s tím hatem na SINNERS. Byla to jejich volba a musíme to respektovat, i když máme jiný názor na věc. Naše jízda stále nekončí, takže je na co se těšit!“ napsal se na sociálních sítích MjrDee, nejznámější tvář Inside Games.

Hlavní admin turnaje, Marek Krejčík, se nám k celému problému posléze vyjádřil následovně: „Pravidla čerpáme od Riot Games, kde byly tyto věci v minulosti přesně vymezeny. V průběhu série před každým startem lobby byla v průměru 5-15 minut pauza, kdy jsme čekali na to, než se všichni hráči ING napojí do lobby. Dle pravidel by za zdržení 5 a více minut měly padat ztráty banů. Nechtěli jsme však ING dále trestat. V moment, kdy nastala ona pauza ze strany ING, kdy Defflokovi spadnul internet, jsme ING dali nad rámec jejich 15 minut ještě dalších 5 minut navíc a nabídli jsme to, že SINNERS mohou využít část svojí pauzy pro ING. SINNERS toto nevyužili, což bylo jejich plné právo, právě s odvoláním na průtahy v předešlých zápasech.“

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.