Přejít k hlavnímu obsahu

Společnost Epic Games údajně uvažuje o Fortnite filmu

18. 10. 2021 | 08:00 Fortnite Zajímavost
Videoherní a filmový průmysl k sobě mají odjakživa blízko, v poslední době v jejich rámci vznikají nové a nové spolupráce. Nyní se k řadě z nich přidává také společnost Epic Games, která má plány pro zbrusu novou zábavní divizi, již mají mít na starosti bývalí vedoucí Lucasfilm. Tato produkční společnost spravuje například značku Star Wars.
Společnost Epic Games údajně uvažuje o Fortnite filmu
Společnost Epic Games údajně uvažuje o Fortnite filmu
Zdroj: Pixabay

Ačkoliv se Fortnite těší velké oblibě, o jeho filmovém zpracování se zatím nijak významně nemluvilo. Tedy až doposud - Epic údajně vznesl myšlenku celovečerního Fortnite filmu. 

Zpráva pochází z reportáže The Information, o čemž informoval server Eurogamer. Naznačuje, že se jedná o pokus o diverzifikaci po soudních přích Epicu se společností Apple. Ačkoliv Epic z nich vyšel vítězně, i tak čelí omezením ohledně možnosti nadále pronikat do mobilního prostoru. The Information uvádí, že Epic chce nastartovat zábavní divizi, která se bude soustředit na “skriptovaný videoobsah”. 

Oficiálně se zatím nic neřeklo, ale zdá se, že zmíněné plány by nemusely být pouze plané řeči. Epic totiž začátkem letošního roku najal hned tři vedoucí pracovníky z Lucasfilm, včetně Jasona McGatlina, který působil jako viceprezident fyzické produkce ve Star Wars studiu a stal se vedoucím “speciálních projektů” u Epicu. 

Žádné konkrétní informace ani potvrzení však zatím nejsou. Lidé, kteří “jsou se situací obeznámeni”, prozradili pouze to, že film je možný a že proběhly interní diskuse. Nutno říct, že Epic Games má s Hollywoodem blízké vztahy, takže nějaká spolupráce by skutečně mohla být pravděpodobná. Uvidíme a necháme se překvapit. Třeba se již brzy dozvíme nějaké zajímavé detaily. Jak už jsme řekli v úvodu tohoto článku, hry a filmy k sobě mají blízko - příští rok se můžete těšit hned na několik titulů inspirovaných videohramim. Řada hollywoodských hvězd se objeví také v chystaném snímku Mario

Zdroj: PC Gamer
Štítky: filmy, videohry