Přejít k hlavnímu obsahu

Mistrovství Evropy je u konce. Play-off bez Čechů a Slováků opanovala Severní Makedonie

26. 8. 2021 | 08:40 Counter-Strike 2 Reportáž
Loni v červnu se tým pod vedením leckra stal senzačně králem Evropy. Další ročník byl na programu tento týden a Česko i Slovensko vyrazilo do boje v úplně jiném složení. Jak dopadla cesta za zopakováním parádního úspěchu?
European Nations Cup
European Nations Cup
Zdroj: oficiální grafika

Update po turnaji: Třídenní klání je za námi a my známe nového krále Evropy. Do play-off se dostaly výběry Portugalska, Severní Makedonie, Chorvatska a Rumunska, Češi a Slováci bohužel klíčové zápasy po první výhře nezvládli. Do samotného finále postoupily dva celky, které svoji zemi reprezentovaly jako dlouhodobě spolu působící sestava. AIRLYA ze Severní Makedonie ale měla o něco navrch a Nexus Gaming z Rumunska porazila 2:0. Pro někoho možná může jít o překvapivého šampiona, AIRLYA si však v minulosti připsala několik zajímavých výsledků a v den vyvrcholení ENC dokonce porazila turecké Eternal Fire. Právě v tomto zápase ale vznikla řada pochybností ohledně "čistoty" hráčů AIRLYA, žádné potvrzené spekulace se ale nevyrojily.

European Nations Cup 2021
  Makedonie S. Makedonie2      
     Makedonie S. Makedonie2   
  Chorvatsko Chorvatsko1      
        Makedonie S. Makedonie 
  Rumunsko Rumunsko2      
     Rumunsko Rumunsko0   
  Portugalsko Portugalsko0      

Původní článek: Druhého ročníku European Nations Cupu se zúčastní zástupci 12 esportových asociací, mezi kterými nechybí ta česká ani slovenská. Sestavy jsme si již představili v oznamovacím článku. SINNERS ani Entropiq Prague dres neoblečou, těšit se však můžete na hráče eSuby, Dynamo Eclot, Sampi.Tipsport nebo ENTERPRISE. Základní sestavy jsou stanoveny tak, jak je psáno níže, promíchaná složení ale nejsou vyloučena.

Český národní tým:

 Česká republika Dominik 'blogg1s' Janita
 Česká republika Filip 'K1-FiDa' Dvořák
 Česká republika Vít 'nbqq' Pohlot
 Česká republika Vojtěch 'Valencio' Mydlář
 Česká republika ​​​​​​Michael 'boby' Mečl

 Česká republika Martin 'Pechyn' Pechoušek
 Česká republika Matěj 'twist' Petráš

Slovenský národní tým:

 Slovensko Erik 'The eLiVe' Sith
 Slovensko Tomáš 'system' Zemko
 Slovensko Matúš 'MATYS' Šimko
 Slovensko Kristián 'heikkoL' Garbera
 Slovensko Lukáš 'sAvana' Lintner
 Slovensko Rudolf 'Rutk0' Kovalčik

 Slovensko David 'frozen' Čerňanský – pouze pro play-off
 Slovensko Michal 'KETUBOR' Csontoš – kapitán a trenér

Nejdůležitější teď bude samotný harmonogram, protože letošní ročník bude opravdu rychlý, trvat bude pouze tři dny. V pondělí se odehrají skupiny A+B, úterek se týká C+D a ve středu proběhne závěrečné play-off. Na nejlepší týmy čeká 5000 dolarů, reprezentační turnaje však bývají o něčem jiném – o slávě v národních barvách!

Pondělní program se bude týkat české reprezentace, kterou ve tříčlenné skupině čekají výběry Chorvatska a Srbska. Chorvatský výběr patří mezi největší outsidery, na Srby si naopak bude potřeba dát pozor, protože jde o kompletní sestavu týmu Anlaki. Srbsko má za sebou i přátelská utkání, ve kterých nestačili na Slovensko.

Právě Slováci se do akce zapojí v úterý, kdy na ně čeká opravdu těžký úkol. Jejich soupeři budou Ukrajina a Rumunsko, tvořené dvěma dobře známými týmy z evropské scény. Akuma je aktuálně v TOP 30 světového žebříčku a jde možná o největšího favorita na titul, rumunské dresy pak navléknou hráči Nexus Gaming.

Rozpis zápasů ve skupinové fázi:

  • Pondělí 18:00 –  Česká republika Česko vs.  Srbsko Srbsko – 16:10
  • Pondělí 19:00 –  Česká republika Česko vs.  Chorvatsko Chorvatsko – 3:16
  • Úterý 14:00 –  Slovensko Slovensko vs.  Ukrajina Ukrajina – 16:9
  • Úterý 16:00 –  Slovensko Slovensko vs.  Rumunsko Rumunsko – 15:19

Na závěr je potřeba doplnit, že do play-off postoupí pouze nejlepší tým z každé skupiny, takže dva triumfy jsou na cestě za titulem skoro povinností. Českou cestu vám přiblížíme na streamu, tak snad to zase cinkne!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.