Přejít k hlavnímu obsahu

Známe složení české a slovenské reprezentace pro rok 2021. Kdo oblékne národní dres?

20. 8. 2021 | 18:31 Counter-Strike 2
Loni v květnu se český výběr v čele s leckrem stal neoficiálním králem Evropy v rámci turnaje #StayHome European Nations Cup. Jeho druhý ročník odstartuje již za pár dní, pojďme si tak představit nominované výběry české a slovenské reprezentace.
European Nations Cup
European Nations Cup
Zdroj: oficiální grafika

European Nations Cup bude v letošním roce opět o CS:GO a eFootball PES, česká reprezentace však nominovala svého zástupce pouze v FPS střílečce číslo jedna. Všechno je potřeba směřovat k obhajobě! Zatímco před rokem vedl český národní tým Michal 'leckr' Kadlíček, tak letos se kvůli napěchovanému harmonogramu muselo sáhnout jinam. Bohužel se tak na letošním ENC nedočkáme hráčů SINNERS ani Entropiq Prague.

Česká asociace esportu se v koordinaci se zástupci Asociací gamingových klubů rozhodla nominovat kombinaci sestav eSuby a Dynamo Eclot. Hlavní hvězdou tak bude Dominik 'blogg1s' Janita, vedle něhož figurují v základní pětici všichni čtyři čeští střelci DNE. Vedle zkušeného dua Filip 'K1-FiDa' Dvořák, Vít 'nbqq' Pohlot se představí také Vojtěch 'Valencio' Mydlář, stejně jako mladíček Michael 'boby' Mečl. Na soupisce pak figurují blogg1sovi parťáci z modré krve, Matěj 'twist' Petráš a Martin 'Pechyn' Pechoušek. Pokud by zástupci jednoho celého týmu ve větším počtu nemohli nastoupit, tak v široké hráčské základně by se jistě našla vhodná další náhrada.

O slovenském výběru jsme vás informovali již na jaře, Michal 'KETUBOR' Csontoš se tehdy odhodlal poskládat výběr s předstihem, aby se mladé pušky otrkaly a zvykly si jedna na druhou. Mezitím se však udály přestupy a základní slovenská pětka je rázem složena jen ze dvou týmů. Erik 'The eLiVe' Sith, Andrej 'Adejis' Kameništiak a Matúš 'MATYS' Šimko se v ENTERPRISE prezentují parádně, na soupisce dále figurují Tomáš 'system' Zemko, Rudolf 'Rutk0' Kovalčik ze Sampi.Tipsport a jako šestý vše doplňuje eSubák Lukáš 'sAvana' Lintner. Pokud by Slováci navíc postoupili do play-off, tak by se při určitých okolnostech mohl zapojit sám David 'frozen' Čerňanský.

Aktuální týdny jsou opravdu nabité, European Nations Cup ale i přesto jistě nabídne nevšední podívanou. Česká skupina se Srbskem s Chorvatskem se odehraje v pondělí, ta slovenská se silnými výběry Ukrajiny a Rumunska je na programu o den později. Právě soupeři Slovenska patří mezi kandidáty na nejvyšší příčky, jejich sestavy jsou tvořeny totiž kompletně tvořeny týmy Akuma a Nexus Gaming. Podobně jsou na tom také Ázerbájdžánci, Turkové a Srbové, ačkoliv tam nejde o tak známá jména. Silné je také Maďarsko s triem hráčů Budapest Five.

European Nations Cup – rozlosování skupin
European Nations Cup – rozlosování skupin
Zdroj: @EuropeanNations
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.