Přejít k hlavnímu obsahu

Streameři na Twitchi nyní mohou zjistit, kolik DMCA striků mají

19. 3. 2021 | 08:00 Twitch.tv
Twitch konečně dodává možnosti jak zjistit, kolik už má daný tvůrce DMCA striků. DMCA je ve zktrace zákon o ochraně tvůrců jakéhokoliv obsahu. Na Twitchi se tento zákon týká nejčastěji licencované hudby a vizuálního obsahu. Určitý počet striků znamená pro streamery ban.
Twitch DMCA
Twitch DMCA
Zdroj: Twitch

DMCA se poprvé začalo objevovat na Twitchi na začátku minulého roku. Pro streamery se jednalo o nepříjemnou situaci, kdy museli přestat poslouchat licencované písničky a celkově nevysílat licencovaný obsah. Pokud toto nerespektovali, tak si říkali o problém v podobě banu. Twitch neustále pracuje na zlepšení tohoto systému, ale že by problémy byly vyřešeny, to se ani zdaleka říct nedá.

Nově byla přidána možnost, kdy se tvůrci mohou podívat na to, kolikrát byl jejich kanál upozorněn na DMCA. Podle toho mohou zjistit, v jak velkém problému jsou a co jim hrozí. Upozornění na porušení DMCA jim nyní přijde přímo do inboxu na Twitchi a nebude tak docházet k častým nedorozuměním.

Jedná se určitě o krok k lepšímu, ale někteří tvůrci budou muset stále mazat záznamy ze svých streamů. Nově sice byla přidána možnost, ve které je umožněno mazat více záznamů najednou, ale zbavení se veškerého dosavadního obsahu jistě není dlouhodobým ani ideálním řešením.

Jak pro streamery, tak pro komunitu ale postupně dochází ke zlepšování celkové situace. Twitch dokonce slíbil v následujících měsících "Twitch Studio", v kterém bude mít streamer kompletní kontrolu nad tím, jaká hudba se bude na streamu a v záznamech pouštět. 

Štítky: DMCA, Twitch
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.