Přejít k hlavnímu obsahu

Streameři se pustili do charitativních vysílání na pomoc Moravě! Jak na situaci nahlíží Dev1 a další?

29. 6. 2021 | 08:00 Twitch.tv
Alespoň zmírnit hrozivé dopady čtvrteční katastrofy se skrze veřejné sbírky a další charitativní akce snaží většina lidí, která na to má alespoň nějaké prostředky. V solidaritě však pozadu nezůstali ani streameři a osobnosti ze světa gamingu! Během několika dnů se skrze Twitch a další platformy vybraly úctyhodné částky na pomoc všem potřebným, které také poputují do oficiálních sbírek!
Charita na Twitchi
Charita na Twitchi
Zdroj: Twitch.tv

Od čtvrteční tragédie uplynulo teprve několik dní, a jak se ukázalo, v těchto těžkých chvílích nezná ani lidská solidarita hranic. Vybrané částky ve veřejných sbírkách na pomoc postiženým touto katastrofou se pohybují v řádech stamilionů a se snahou pomoct nejsou pozadu ani streameři. Přiložit ruku k dílu se rozhodly mimo jiné i různé gamingové osobnosti, které uspořádaly vlastní sbírky, ať už skrze stream, či jinou formou. 

Jedním z aktivních pořadatelů dobročinné sbírky je například slovenský streamer Dev1, který celé věci zasvětil svůj původně narozeninový stream. Dev1 už před rokem vybral 3000 euro na pomoc Slovensku v rámci covidu a má na svědomí mnoho dalších podobných projektů. Pro dobrou věc však nyní lehce pozměnil své plány a vrhl se do 48hodinového charitativního vysílání. Aby toho nebylo málo, rozhodl se po tomto streamu v dobré věci pokračovat a všechny příspěvky z celého týdne tak poputují na pomoc všem zasaženým. 

Napadlo nás to absolútne spontánne, keď sme s kamarátom streamovali IRL a v chatu sme sa o tom rozprávali s divákmi. Mal som na pláne takú narodeninovú grilovačku, zapojiť dve kamerky a hodiť challenge na 48h stream do konca víkendu a pomôcť českým bratom,

popisuje Dev1 své plány.

Dev1 poté společně s chatem vybral vhodnou sbírku, a jak jsme již zmiňovali, poputují tam na konci týdne všechny vybrané peníze – částka se momentálně pohybuje někde nad 35 tisíci korun. Streamerů s dobrými úmysly bylo samozřejmě daleko více, Xnapy také přispěl, i když to nikde moc neventiloval, a stojí si za tím, že je to zkrátka správná věc. V podobném spontánním duchu se nesla i Herdynova pomoc, kde fanoušci přispěli neskutečných 53 000 korun a sám Herdyn částku dorovnal na rovných 60 000!

Samozřejmě jsme ani zdaleka nejmenovali úplně všechny, přispět a nějak pomoci chtělo spoustu streamerů, větších i těch menších – více než 16 vybranými tisíci pomohl také například WoW streamer Michmajstrcz. Lišily se jak impulzy, tak i celková poselství, ať už šlo o primární snahu pomoci potřebným, nebo jak například vysvětluje Dev1: "Je to dosť slušný wake up call pre všetkých, že niečo sa s tou klímou naozaj deje. Je to samozrejme strašné a presne preto vznikla celá táto myšlienka." Každopádně můžeme všichni být hrdí na naši gamingovou komunitu, která se také snaží pomoct za každou cenu!