Přejít k hlavnímu obsahu

Sympatická cesta je u konce. ENTERPRISE padli s Apeks a nepostupují do ESEA Premier

14. 7. 2021 | 14:00 Counter-Strike 2
ENTERPRISE esports se loučí se šancí o zisk vstupenky do ESEA Premier. V baráži o tuto ligu nejdříve po napínavém boji podlehli Sprout, naposledy pak bez výhry jediné mapy Apeks. I tak ale před nimi musíme smeknout, takový výsledek si možná ani nepředstavovali.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: ENTERPRISE esports

ENTERPRISE esports v celé ESEA Advanced předváděli kvalitní výkony, v play-off si dokonce zajistili vstupenku do ESEA Premier Relegation, tedy baráže o 38. sezónu Premier ligy. K ní potřebovali dvakrát zvítězit a prohrát maximálně jednou. Po tom, co se dlouho a usilovně prali se Sprout, měli na kontě bohužel hned stav 0:1, v zápase s Apeks tak šlo o všechno. 

V úterní podvečer se nejdříve určily mapy, ENTERPRISE volili Inferno, švédsko-dánská skvadra nový Ancient a zápas měl rozhodnout Overpass. Česko-slovenská sestava na Infernu za teroristickou stranu prohrála úvodní tři kola, tento bodový deficit však zanedlouho stáhla a už skoro The eLiVe a spol. začínali diktovat tempo hry. Apeks však neztráceli a především díky vítězi IEM Katowice 2016 s fnatic, Dennisi "dennis" Edmanovi, do své kapsy nabrali hned 8 bodů. To ale bylo v porovnání s tím, co následovalo, pro ENTERPRISE ještě přijatelné. Apeks totiž našeho zástupce hnali do úzkých, posílali je do slabých nákupů a brali jeden bod za druhým. ENTERPRISE se tak v konečném součtu nezmohli za CT stranu ani na jedno kolo, celkově tedy padli 7:16.

Na Ancientu bylo vidět, že Apeks svůj pick dobře zvládají a mají ho naběhaný. EP moc nevěděli, jak svého téměř bezchybně hrajícího soupeře zastavit. Za stavu 1:7 se ale trochu zvedli a v první půlce nakonec získali alespoň 5 bodů. Bohužel, AcilioN a spol. opět získali pistole a s ním i následné luxusní vedení 14:5. Ničemu nepomohli ani tři vyhraná kola od ENTERPRISE, jejich sok bral vítězství 16:8 a postup do rozhodujícího zápasu, který určí, v jaké divizi se příští sezónu objeví.

Česko-slovenský celek tak v baráži končí bez výhry, výkony však hráči podávali nadprůměrné a určitě nebudou výkonnostně tak nespokojeni. Zajímavé však bude nyní sledovat, jestli se v týmu opravdu něco změní. Rozbořit sestavu, která dokáže sehrát vyrovnaný boj i se Sprout, by možná mohlo být špatnou volbou. Byl tohle její poslední tanec nebo ne? To se možná dozvíme již brzy, letní sezóna se blíží!

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.