Přejít k hlavnímu obsahu

Takhle má vypadat skutečné PUBG! Co všechno víme o nové mapě Taego?

25. 6. 2021 | 14:14 PUBG: Battlegrounds
Již delší dobu se ví, že vývojáři PUBG plánuji do hry přidat nové mapy. Nedávno jsme se dozvěděli i datum vydání první 8x8 mapy od vydání mapy Miramar, jedná se tak již o 8 vydanou mapu. Datum vydání této mapy se neúprosně blíží, s čímž souvisí leaky a oficiální informace o novinkách, se kterými se v této mapě setkáme. Kromě novinek je naplánovaný krátký film, který se bude odehrávat v prostředí této nové mapy.
Nová mapa Taego
Nová mapa Taego
Zdroj: Twitter

Nová mapa by měla být součástí patche 12.2, který by měl vyjít na live servery 7. července. Mapa by však měla být dostupná již 30. června na testovacím serveru, což by mělo pomoct k odstranění případných bugů. Vzhledby měl být zasazen do korejského venkova 80. až 90. let 20. století. O mapě jsme vás již informovali v předešlém článku. Většinu informací na svém twitteru rozebíra PlayerIGN.

První zajímavou věcí je mini mapa nové mapy, která se skládá ze tří oblastí. První oblastí je severní poměrně velký ostrov, který by dle obrázku měl být hornatý. Ze screenů je patrné, že by se zde měla nacházet vojenská základna, část lodních doků, palác a čtyři větší města. Tento ostrov je rozdělen několika mosty, přičemž minimálně jeden z těchto mostů se zda být zdevastovaný a neprůjezdný. Největší části na mini mapě je pevnina, na které by se měla nacházet druhá část přístavu, letiště, rýžová pole, spousta velkých měst a hlavně Ho San vězení. Proč je toto vězení důležité si uvedeme v další části tohoto článku. Poslední oblastí můžete vidět v pravém dolním rohu od pevninské oblasti. Zde by mělo jít o areál Gulag, ve kterém hráči budou bojovat o možnost vrátit se do hry.

Taego minimapa
Taego minimapa
Zdroj: twitter

Jak jsem již zmínil na mapě se nachází Ho San vězení. V tomto objektu by se měl odehrávat nový PUBG film GROUND ZERO. Film by měl být k dispozici na oficiálním PUBG youtube kanále již zítra 26.6.2021! Mělo by se jednat o krátký film, zasazený na nové mapě Taego, kde hlavní hrdina Ma Kang-jae bude utíkat od ostatních vězňů, kteří ho chtějí zabít kvůli vypsané odměně na jeho hlavu. K filmu vyšla informace, že lidi při sledování filmu mohou získat free levely na TAEGO battle pass, což znamená, že se s největší pravděpodobností dočkáme skinů s tématikou této mapy! Více informací naleznete na tomto odkaze.

Další zajímavostí je Taego teaser video. I přesto, že toto video má 13 sekund, bylo představeno poměrně dost nových věcí. V první řadě by zde měly být dvě nové zbraně: AR 5.56 K2 a DMR 5.56 MK12, tyto zbraně byly prezentované ve videu, otázka je zda tyto zbraně na mapě nahradí spawn některých existujících zbraní, jako je tomu na mapě Sanhok. Další novinkou bude vozidlo Pony Coupe, toto vozidlo je odvozeno od typu vozidla Hyundai Pony Coupe, které je typické svými hranatými křivkami. Dále bychom se měli dočkat nové mechaniky v podobě tzv. Self Pickup, což znamená, že hráči by měli být schopni sami sebe zvednout. Tuto mechaniku s největší pravděpodobností bude doprovázet nový předmět ve hře.

Následující věci lze z videa odvodit, nicméně k těmto věcem nejsou podrobnější informace, berte je tak s rezervou. S největší pravděpodobností se  v mapě objeví nový typ airdropů (pokud si video zastavíte v správný čas, uvidíte, že jsou zde dva různé typy dropů), dále zde budeme mít možnost nějakým způsobem ovlivnit zónů, což nám ukazuje generátor, ze kterého vybuchuje modrá zóna. Je zde taktéž možnost nové landing mechaniky o čemž vypovídá vybuchující motor letadla. Budeme snad skákat z padajícího letadla?

Poslední přidaným prvkem v této mapě je Gulag. Poté co umřete ve hře se přesunete do pravého dolního rohu, kde si v plném vybavení zahrajete v 1v1 situaci. Vítěz dostane možnost se vrátit do mapy a bude vyhozený z Chinook helikoptéry (ta, která přeletává mapu Panamo).

K mapě se vztahuje akce na speciální tričko s Taego logem. Na tomto odkaze naleznete možnost se přihlásit k PUBG účtu a pokud dokážete zodpovědět 3 otázky správně toto tričko dostanete. Všechny tři otázky jsme vám zodpověděli v tomto článku, pokud jste pozorně četli, tyto otázky pro vás budou hračka.

Taego tričko
Taego tričko
Zdroj: PUBG Corporation
Štítky: PUBG update
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!