Přejít k hlavnímu obsahu

Dlouhý hrací den 1. Tipsport COOL ligy je za námi, každý zápas byl opravdu napínavý

1. 5. 2021 | 20:50 Counter-Strike 2
Devátá sezóna 1. Tipsport COOL ligy už má za sebou šest hracích dnů, pomalu se tedy dostáváme do finiše. Před námi je jedna z posledních dvou hracích sobot, kdy se představí naprosto všichni, a tak se právě sedmé hrací kolo může naznačit, jak by mohl finiš bojů o play-off vypadat. Sledujte po celou sobotu napínavé duely s komentářem kvarteta Shadye, Joshua, huhy a Straty.
1. Tipsport COOL liga
1. Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
eSuba vs. DEFEATERS
NIO  Slovensko
blogg1s  Česká republika
luko  Slovensko
jaro  Slovensko
twist  Česká republika

15:19
16:10
16:8

 Slovensko Rutk0
 Slovensko Abdel
 Česká republika Lueg
 Česká republika DOCKSTAR
 Česká republika shrubyy

O úvodním duelu dne se hovořilo jako o souboji favorita s velkým outsiderem, první mapa tomu ale vůbec nenasvědčovala. DEFEATERS se dostali dokonce do vedení 13:6 a moc nechybělo, aby získali svoji Mirage. Po změně stran se však přece jenom eSuba chytila a dovedla první mapu do prodloužení. Tam už ale opět dominovali DEFEATERS, kteří tak překvapivě šli do vedení. Favorit se však ztrátou nenechal zastrašit, přece jenom nešlo o jeho první ztrátu v soutěži, a následující dvě mapy už byli v jeho režii. Výhra pouze za dva body sice může v konečném zúčtování mrzet, výkonnostně však eSuba vypadala postupně čím dál tím lépe.

Dark Tigers vs. ENTERPRISE esports
ZEDc  Slovensko
system  Slovensko
fino  Slovensko
outex  Slovensko
Aralio  Česká republika

17:19
12:16

 Česká republika forsyy
 Slovensko lucasp
 Slovensko The eLiVe
 Česká republika Levi​​​​​
 Česká republika manguss

Ve druhém zápase byly motivace zcela odlišné. Dark Tigers potřebovali vyhrát, aby stále zůstali ve hře o play-off, zatímco ENTERPRISE esports si jako první mohli s předstihem vyřazovací boje zajistit. Série začala opravdu vyrovnaně a rozhodnout volbu DTG muselo až prodloužení, druhé v dnešním hracím dni. Díky silné obraně však do vedení v sérii šli ENTERPRISE. Poté se ale přešlo na jejich oblíbenou mapu a průběh první strany podle toho vypadal. Dark Tigers se však dokázali ještě dostat do hry a byli pro EP vyrovnaným soupeřem. Koncovka už ale opět patřila favoritovi, který se výhrou 2:0 stal prvním potvrzeným postupujícím do play-off deváté sezóny.

Sampi.Tipsport vs. ECLOT
Pechyn  Česká republika
kinzo  Česká republika
queztone  Slovensko
nbqq  Česká republika
beryP  Česká republika

16:6
13:16
16:5

 Česká republika stinx
 Česká republika desty
 Česká republika Mix
 Česká republika Lastík
 Česká republika Majky

Třetí duel znamenal zřejmě nejdůležitější souboj o play-off. Sampi.Tipsport i ECLOT jsou totiž na hraně, takže každý bod je pro ně klíčový. ECLOT na své mapě Dust 2 získali pět z úvodních šesti kol, následně už ale takřka žádné nepřidali a po jednoznačném průběhu šel favorizovaný tým Sampi na svůj výběr. Na Mirage jsme v této sezóně ECLOT ještě neviděli, překvapivě jim však sedla. Stinxovi a spol. se podařilo hlavně za útok svého soupeře překvapovat, takže se šlo na decider. Tam jsme se ale vrátili zpět na Dusta. Pechyn zmasakroval soupeře v prvním kole a ve stejném duchu se vezlo celé Vertigo, na kterém Sampi jednoznačně zpečetili výhru.

Entropiq vs. eEriness MARVO
leckr  Česká republika
AJTT  Česká republika
capseN  Česká republika
HONES  Česká republika
MoriiSko  Česká republika

16:10
16:13

 Česká republika replay
 Slovensko heikkoL
 Slovensko Feki
 Česká republika Fizarezi​​​​​
 Česká republika Valencio

Podle bookmakerů měl sobotní den uzavřít jednoznačný souboj, výkony eEriness MARVO však jdou hodně nahoru a nebojí se vůbec nikoho. Role outsiderů jim sedí a využívají toho poslední dobou na výbornou. Také tady se nezalekli Entropiq a na úvodní mapě Dust 2 dokonce vyhráli první stranu 9:6. Útok ale favoritům vycházel na jedničku a bezradní eEriness věděli, že musí zazářit na svém Overpassu. Na něm se jim dařilo držet se na dostřel, načež se sérií sedmi vyhraných kol v řadě dokonce dostali do vedení. Koncovka už díky entry fragům patřila opět Entropiq, EE se však nemají za co stydět, i když jim tímhle definitivně utíká play-off

Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.