Přejít k hlavnímu obsahu

Tisíce středoškoláků v třetí sezóně esportové ligy zabojují o ceny v hodnotě přes 5 500 eur

30. 9. 2021 | 14:00 Všechny hry Turnaj
Turnaj má sloužit primárně ke studentskému rozvoji hlavně týmové spolupráce a komunikace, podílí se však i na rozvoji anglického jazyka. Registrace jsou otevřené až do 11. října, tak neváhej a zkus se svým týmem vybojovat ty nejlepší ceny, které tento turnaj nabízí.
Týmová spolupráce
Týmová spolupráce
Zdroj: yzone.sk

Druhá sezóna esportové středoškolské ligy byla velice úspěšná. Zapojilo se přes 2 000 hráčů celkem ze 150 slovenských a českých škol.  Po úspěšné předešlé sezóně projektu Slovenská a Česká středoškolská esportová liga je spuštěná registrace do nejnovější třetí sezóny, která začíná už 13. října tohoto roku. Žáci mohou reprezentovat svoji školu online z pohodlí domova v celkem třech hrách, CS:GO, League of Legends, APEX Legends nebo Brawl Stars a vyhrát při tom ceny v celkové hodnotě větší než 5 500 eur.

Česká a Slovenská středoškolská esport liga
Česká a Slovenská středoškolská esport liga
Zdroj: yzone.sk

Hlavním cílem herního turnaje je podpořit u studentů rozvoj komunikativních a kognitivních schopností, které podle nejnovějších vědeckých studií výborně rozvíjejí právě počítačové hry. Pohár je zaměřený primárně na týmové soutěže, kde je nevyhnutelná rychlá a pohotová komunikace, bezchybná spolupráce a správná volba taktiky. Taková intenzivní týmová spolupráce se společným cílem rozvíjí schopnost studentů komunikovat v týmu. 

Týmová spolupráce
Týmová spolupráce
: yzone.sk

Zároveň se učí základům soft-skillových zručností, jako je například management a práce v týmu, které jsou nevyhnutelné pro úspěch na dnešním trhu práce. Některé ze soutěžních her nabádají studenty k neustálému studiu podkladových materiálů k dané hře, respektive k její nové verzi. Podklady ke hrám se většinou vyskytují jen v anglickém jazyce, a tak mimo budování vztahu ke čtení a samostudiu se tyto hry podílejí také na rozvoji anglického jazyka, jehož znalost je dnes samozřejmostí.

Herní turnaj tak zábavným a hravým způsobem u studentů rozvíjí i zručnosti, které jim značně zjednoduší situaci na trhu práce, ale i v běžném životě.

"Sport je dlouhodobou součástí mého profesionálního i politického života. Esport vnímám jako budoucí soutěžní odvětví a jsem rád, že i na Slovensku si esporty budují své zázemí. Nemůžeme zavírat oči před novými trendy, proto tyto aktivity budu podporovat,"

vyjádřil se k turnaji předseda výboru pro vzdělávání, vědu, mládež a sport, Radovan Sloboda.

Nejlepší týmy/hráči postoupí do závěrečného finále, které bude naživo vysílané v úplně první herní televizi na Slovensku, Chuck TV. Studenti tím získají jedinečnou příležitost reprezentovat své školy mezi diváky esportu.

Týmy CS:GO turnaje ze Slovenska Česka zabojují o hlavní cenu, kterou jsou herní židle od partnera projektu X-Diablo Chairs. Hráči kteří se umístí na druhém místě získají poukázky v celkové hodnotě 250 eur od Play Go Smart (Herní obchod). Hlavní cenou pro nejlepší tým v turnajích League of Legends jsou potom vodní chlazení do počítače od partnera projektu Fractal Design.

Finále druhé sezóny
Finále druhé sezóny
Zdroj: yzone.sk

Registrovat se do turnaje je možné do 11. řijna tohoto roku v těchto hrách:

  • CS:GO pro SK; pro CZ
  • League of Legends pro SK; pro CZ
  • BrawlStars pro SK; pro CZ
  • APEX Legends pro SK; pro CZ

Podrobnější informace o projektu naleznete na stránkách yzone, nebo na sociálních sítích.

Štítky: studenti