Přejít k hlavnímu obsahu

Trápení je u konce! FIFA 22 slibuje lepší víkendovou ligu a hlavně lepší odměny

14. 7. 2021 | 18:05 EA SPORTS FC 24
Herní sérii FIFA už nějaký ten pátek ovládá režim Ultimate Team. Hráči si zde budují svůj vysněný tým a poté s ním soupeří proti jiným hráčům. Vrcholem všech soubojů je od FIFA 17 víkendová liga, ale účast v ní bývá mnohdy frustrující, nebo přímo na nervy. EA Sports si toho jsou vědomi a slibují změny, které by měly vést k lepšímu. Navíc nové odměny do víkendovky, Squad Battles a Rivals nám znovu vrací naději.
Víkendovka se konečně dočká větších změn!
Víkendovka se konečně dočká větších změn!
Zdroj: EA Sports

Určitě to sami znáte. Každý pátek se rozhodnete přihlásit do další víkendové ligy, ale už předem víte, že zážitek z každého jednoho zápasu bude mizerný. Špatný gameplay, pomalé servery a hráči chovající se, jako kdyby jim někdo ukradl nohy. Když toto všechno přežijete, tak vás čekají ve čtvrtek ráno odměny, které jsou ovšem mnohdy něco, co byste raději neviděli. Mizerné červené karty a v balících, jako už klasicky zase nic.

Poté zapnete sociální sítě a vidíte, jak někdo z mnohem nižších ranků dostal daleko lepší odměny, a uvažujete, proč jste se do toho vůbec pouštěli. Ovšem EA Sports nyní přichází se změnami a novým systémem odměn, aby byl každý z hráčů odměněn adekvátně k tomu, kde se ve víkendové lize umístil.

Systém odměn bude naprosto nový. Ve víkendové lize budete odměněni adekvátně za své umístění. To znamená, že by už nemělo docházet k situacím, kdy hráči ze Silver 1/Gold 3 dostanou lepší odměny než ti, kteří se dostali až do Gold1/Elite. Rovněž i další herní módy, jako jsou Squad Battles a Rivals, obdrží přepracované odměny. Máme se opravdu na co se těšit.

Samotná kvalifikace do víkendové ligy si také projde změnou. Podle nových informací by měla vést skrze jakési “miniturnaje”, kde minimálně v jednom z nich budete muset vyhrát alespoň 3 z 5 zápasů na to, abyste se vůbec kvalifikovali. Víkendovka samotná by poté měla být po několika letech znovu zkrácená, a to už jenom na pouhých dvacet her. Jaké jsou vaše pocity z těchto změn?

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.