Přejít k hlavnímu obsahu

TSM uzavírá největší kontrakt v esportové historii!

4. 6. 2021 | 20:37 Všechny hry
Severoamerická organizace TSM oznámila největší dohodu v esportové historii, která jí zajistí přísun pořádného balíku peněz. Tímto krokem organizace mění svůj původní název na TSM FTX. Jsme svědky historického okamžiku, který může posunout esport na další úroveň?
TSM
TSM
Zdroj: Twitter

Dle renomovaného deníku The New York Times se organizace TSM domluvila s FTX Trading Limited a West Realm Shires Seriveces Inc., majitelem a provozovatelem kryptoměnových burz FTX a FTX.US, na největším kontraktu v esportové historii. Jedná se o desetiletou dohodu ve výši 210 miliónů amerických dolarů, ve které se TSM zavazuje užívat název FTX ve svém jméně.

Nový název této severoamerické organizace se promítne ve všech herních titulech, v kterých má TSM zastoupení, jednat se tak bude o hry League of Legends, VALORANT, PUBG a jiné. TSM chce peníze získané z této dohody investovat do globální expanze, mobilního gamingu a do ostatních herních platforem. Dle poslední věty CEO TSM Andy Dinha z přiloženého videa, by tato dohoda měla dostat TSM a FTX až na měsíc.

Roční příjem z této dohody je 21 miliónů dolarů, což je pro představu více, než kolik platily různé společnosti za přidání jejich jmen k různým stadiónům nebo arénám. Například britská banka Barclays platí americkému basketbalovému týmu v NBA Brooklyn Nets 20 miliónů dolarů za pojmenování jejich arény Barclays Center. Dá se tedy říct, že je zde jeden z prvních náznaků překonávání cen v tradičních sportech esportovým odvětvím. Dle investičního a bankovního deníku Forbes, byla v roce 2020 organizace TSM nejhodnotnějším esportovým týmem s hodnotou dosahujících 410 miliónů dolarů, touto dohodou tak můžeme očekávat mnohem větší číslo v žebříčku za rok 2021. TSM je navíc jedním z těch týmů, které se dlouhodobě pohybují v zelených číslech.

Štítky: TSM, FTX, esport
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!