Přejít k hlavnímu obsahu

Tým analytiků na MČR rozšíří poprvé v historii žena. Je jí hráčka a streamerka Miley

17. 11. 2021 | 20:19 Counter-Strike 2 Turnaj
Letošní MČR nám nedočkavě klepe na dveře a stejně nedočkaví jsou krom hráčů a fanoušků i analytici a komentátoři. Na MČR se pod vlajkou analytiků a komentátorů představí hráčka a streamerka Miley, která se zapíše do dějin jako první analytička na Vodafone MČR v počítačových hrách. Jak se ale k analýze turnajů dostala a co jí na tom nejvíce baví?
Ljudmila "Miley" Mikitová
Ljudmila "Miley" Mikitová
Zdroj: Vlastní

Kdekdo si jistě všiml, že ženy v komentování a analyzování zápasů nemají zrovna valné zastoupení. To by se mělo změnit s příchodem Ljudmily „Miley“ Mikitové, která se stane prvním zástupcem něžného pohlaví, jenž bude součástí expertního týmu na MČR. Miley totiž byla jasnou volbou. Counter-Striku se věnuje již nějaký ten pátek nejen na svém Twitch kanále a kompetitivní scéna je jí blízká. Jak nám ostatně prozradila, hraje už pořádnou dobu a nehodlá s tím přestat. Co nám ale řekla o svých začátcích a jak se ke komentování dostala?

První nabídku do týmu analytiků dostala Miley letos na jaře na komentování desáté sezóny 1. Tipsport COOL ligy. Tu samozřejmě nemohla odmítnout a tak jsme jí mohli vidět po boku jejího kolegy Huberta „Cannie“ Ludwiga, který se z profesionálního hráče stal analytikem. A co samotná Miley říká na svůj první živý přenos?

Při svém prvním živém přenosu jsem byla hrozně nervózní, i přesto, že jsem byla připravená. Dělala jsem si to dost nepřehledně. Samozřejmě, CS:GO jsem hrála a měla nahráno tisíc hodin, ale i tak jsem se bála, že nebudu vědět co a jak. První živý přenos jsem ale nakonec zvládla, hlavně díky Banandiesovi ((Jiří Johanides), který mi byl oporou.

Podle Miley jsou nejvtipnější momenty prakticky vždycky, kdy má možnost něco dělat s Canniem. Díky němu se jedná o dost zábavné duo. Vtipkovalo se ale i při analýze Majoru, kdy Miley stála po boku Banandiese a Blada. Všem se ale někdy povede nějaký trapný moment. Při analýze eLEAGUE Miley místo prohrávat řekla proje*ávat, což se občas stane – i komentátoři a analytici jsou napěchováni emocemi.

Miley
Miley
Foto: PLAYzone

Při nadcházejícím Vodafone MČR mají všichni ze zúčastněných něco, na co se těší. Miley se ráda uvidí se starými známými a těší se, stejně jako další, až uvidí výkony hráčů. Sama je ještě trochu překvapená, protože u analyst desku sedí jen krátce a rovnou komentuje MČR, které se bude konat offline. Celé Vodafone MČR pak bude uvádět legenda mezi herními recenzenty, Mikoláš Tuček. Kompletní soupiska komentátorů a analytiků je dostupná na našem webu. MČR se odehraje 24. - 28. listopadu, tak u toho buďte s námi. Bude to skvělá show, ať už budete sledovat stage z pohodlí domova, nebo v Brně. 

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone
MČR PC
Štítky: MČR, Miley
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.